Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Øvelse DANEX 06
Forsvarets Mærke
29. november 2015

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Farawayland 

Farawayland er den stærkeste magt i regionen og er medlem af FN men ikke medlem af NATO. Landet har hidtil ført en aktiv udenrigspolitik og har deltaget i fredsbevarende missioner over hele verden.

Farawayland har ikke i sinde at lade vilkårlige kriser i regionen svække landets position som den dominerende magt og ser sig selv som den første og historisk rettelige magt til at influere/intervenere i østersøområdet, hvis situationen skulle opstå. 

Generelt ønsker Farawayland at opretholde gode og fredelige relationer med alle landene i regionen og især med Islandia og dets indbringende landbrugs-, industrielle og i særde-leshed våbeneksportmarkeder.

Endvidere eksisterer den bilaterale sikkerhedsaftale mellem de to stater stadigvæk sammen med den nys underskrevne bilaterale aftale vedr. udnyttelse og distribution af olie depoterne i Nordvendia.
Farawayland har ved adskillige lejligheder slået fast, at islandisk sikkerhed er af strategisk betydning for Farawayland, og at de betragter stabiliteten i østersøområdet som deres ansvar.
Landet har i øjeblikket en gruppe F-16 og PA200 udstationeret på flyvestationer i Islandia.