Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Flyvevåbnets Officersskole.
Forsvarets logo
26. januar 2015

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Prêt allez! 
Klik for større billede
Dette er startskuddet når det gælder fægtning og hver modstander ved nu, at han kan risikerer at dø inden for sekunder. Helt så gammeldags er det heldigvis ikke, når vi i klasse Hellfire hilser på hinanden med kårde og stiller os klar i engarde.
02-02-2012 - kl. 10:36
Af kadet Steffen List B. Nielsen, klasse Hellfire, foto Bo Ommen, klasse Hellfire

Den store afstand vi kender fra luft-operationer, hvor der ofte er mange tusind fod mellem venner og fjender, er nu skiftet ud med en 1 meter lang kårde, der skal spidde modstanderen. Men da vi kun er 10 i klasse Hellfire og fægtemodulet helst skal vare nogle uger, er spidsen heldigvis skiftet ud, med en trykfølsom knap. Denne knap sender via en ledning et signal til en lille boks, om at modstanderen er ramt, hvorefter boksen bipper og blinker.

Man fægter således til 5 point, før man har et styks glad kadet og en mindre tilfreds kadet, hvilket ofte høres på tonefaldet lydene, der kommer fra den tætte gittermaske.

Fægtning er meget simpelt, men alligevel utrolig komplekst på samme tid. Der er kun 3 ting man skal mestre, nemlig afstand, spidskontrol og temposkift, men når det er sagt så består kompleksiteten i, at få din krop til at mestre alle disse tre elementer over for modstanderen.

Vi øver derfor afstand ved, at holde den samme afstand til træneren lige meget, om han bevæger sig frem eller tilbage, vi øver spidskontrol ved, at stikke efter et kryds på en pude og vi øver temposkift, ved at angribe på en bestemt lyd fra træneren og kun denne lyd vel og mærke.

Fægtning er utrolig sjovt og er altid grundlag for taktiske snakke og grin og gråd, for at kården ikke er helt spids længere, er ikke en hindring for blå mærker, så man kan huske sine fejl.

Men fægtning er også i den grad en gentleman sport, der går som hånd i handske med officersgerningen, hvorfor det jo er perfekt, at vi kan dyrke det her på Flyvevåbnets Officersskole.