Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Færøernes Kommando
FRK logo
24. april 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
De unge vil i Forsvaret 
Besøgende på standen
Forsvarets uddannelser fik stor opmærksomhed fra de unge, der i denne uge besøgte den landsdækkende uddannelsesmesse Uddannelse Uden Grænser 2010.
26-02-2010 - kl. 10:30

Kilde: Søværnets Operative Kommando.

Ved Forsvarets Uddannelsers stand i Scandinavian Congress Center i Århus står en samling unge mennesker meget tæt. De kappes om at tage ladegreb på et lille udvalg af de våben, de kan komme til at arbejde med i Forsvaret.

En ung mand, bevæbnet med en stor pumpgun, trykker på aftrækkeren.

KLIK!

”Hvor blev kuglen af?” spørger han med et skævt smil.

Forsvarets uddannelser er på messe med våben og bordfodbold som blikfang. Sidstnævnte er naturligvis det eneste, der er kugler i.

Andreas Cammelbeeck, løjtnant i Søværnet, nyder at tale med de interesserede unge mennesker. På messen har han blandt andet holdt foredrag, hvor han har fortalt de unge om uddannelsen til officer i Søværnet. Han selv afslutter uddannelsen med rang af premierløjtnant om et halvt år.

Det har været tydeligt for Andreas Cammelbeeck, at ABSALONs tilstedeværelse i Adenbugten, og omtalen i pressen, har gjort de unge mennesker endnu mere interesserede i Søværnet.

I årets første to måneder har Forsvaret uddannelser modtaget 800 ansøgninger. Heraf har 200 søgt ind på søværnets officersuddannelser.