Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnfælles Forsvarskommando - Flyverstaben
FTK
18. august 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Fennec fejrer sølvbryllup 
I 25 år har Fennec helikopteren været en flyvende kapacitet i Forsvaret. Jubilæet bliver markeret ved en bemaling af en af helikopternes hale og et arrangement senere på året.
11-06-2015 - kl. 09:00
TEKST: NANNA HØYBERG PEDERSEN / VÆRNSFÆLLES FORSVARSKOMMANDO
I øjeblikket kan man se en Fennec helikopter, der har fået halen shinet op. Halen er nemlig blevet malet i anledning af helikopterens 25 års jubilæum.

Fennecen i jubilæumsskrud
Foto: FLVFOT

Ideen til motivet er lavet af teknikerne fra Fennec-dokken, og de besluttede sig hurtigt for en forholdsvis neutral bemaling.

- I midten af april blev helikopteren kørt til Flyvestation Skrydstrup for at blive malet i jubilæumsfarverne. Det var en spændende uge, for indtil videre havde vi kun set skitser med vores farvevalg og design, siger flyvespecialist Peter Madsen, der har været med til at udarbejde designet.

Resultatet var heldigvis som ventet, og gruppen, der har udarbejdet designet er stolte af helikopterens nymalede hale.

- Farverne, vi har valgt at bruge til jubilæumsbemalingen, er grøn og blå. Den grønne farve repræsenterer helikopterens tid i Hærens Flyvetjeneste. Den blå farve repræsenterer helikopterens nuværende ti i Flyvevåbnet. Derudover er teksten på halen i sølv, da det symboliserer 25 års aktiv tjeneste – sølvbryllupsfarven, siger Peter Madsen.

Fennecens bemaling
Foto: FLVFOT

Den malede Fennec-helikopter er tilbage i den operative helikopterflåde og indgår i Beredskab Danmark. I den forbindelse har den allerede fløjet meget i Danmark.

Den officielle markering af jubilæet sker ved et arrangement den 14. august 2015, og indtil da skal helikopteren være bemalet.