Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
FTK
30. august 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Helikoptere indsat i eftersøgning af norsk fly 
OPDATERET 21:30: To danske redningshelikoptere, som deltager i øvelsen Cold Response i Nordnorge, er blevet indsat for at lede efter et forsvundet norsk transportfly.
15-03-2012 - kl. 18:38
Af Thorbjørn Forsberg
To danske EH101 Merlin redningshelikoptere fra Flyvevåbnet er blevet indsat i en storstilet eftersøgning efter et forsvundet norsk C-130 Hercules transportfly, der var på vej fra Evenes i Norge til Kiruna i Sverige.

De to helikoptere er i Norge i forbindelse med den store øvelse Cold Response, hvorfra alle disponible kapaciteter, der ville kunne hjælpe i eftersøgningen, er blevet trukket og indsat.

Oplysningerne er meget sparsomme lige nu. Således kan Flyvertaktisk Kommando i øjeblikket ikke komme med yderligere informationer end at bekræfte, at to danske redningshelikoptere er indsat i eftersøgningen.

Norges forsvar har en hjemmeside, som de løbende opdaterer med oplysninger om sagen. Den kan findes på http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/Sider/transportfly.aspx

Svenske Sjöfartsverket opdaterer ligeledes siden: http://sjofartsverket.se/sv/Om-oss/Organisation/Affarer/Sjo--och-Flygraddningscentralen/JRCC-Online/Norskt-Hercules-plan-saknas-mellan-Evenes-Narvik-och-Kiruna/?RescueType=1&Status=1&Period=2