Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
08. august 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Velkommen til I Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet 

I Panserinfanteribataljon har rødder helt tilbage til indførelsen af panservåbnet i Danmark i 1952. Bataljonen er kampbataljon, der udelukkende består af professionelle soldater.

Bataljonsmærket er en isbjørn, der er det største landlevende rovdyr – hurtig, smidig og livsfarlig for sine fjender. Baggrunden er en rød sabeltaske med en hvid tværstreg, der henviser til Gardehusarregimentets ryttertraditioner.

Bataljonen skal være klar til at løse krævende opgaver i internationale missioner på et højt beredskab, men samtidig også kunne bidrage til løsning af nationale opgaver, herunder opgaver til støtte for kongehuset. Der stilles derfor store krav til den enkelte soldat, der er bataljonens vigtigste ressource. Der er således i tjenesten fokus på det grundlæggende soldatervirke, herunder fysisk styrke og udholdenhed, ansvarsbevidsthed, omstillingsparathed og fleksibilitet. Bataljonen er en militær organisation – det er vi stolte af, og det viser vi gerne – hver dag.

Bataljonen, de underlagte enheder og den enkelte soldat er en del af et større hele, hvorfor opgaveløsningen skal give mening både indadtil og udadtil. Alle i bataljonen skal bidrage til, at opgaver søges løst i en god og konstruktiv tone, i samarbejde med relevante parter og med et afstemt ressourceforbrug.

Vælger du at være en del af I Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet, vælger du også at leve op til ovenstående – uanset funktion og rang. Ansvarets er chefens – forpligtelsen til at levere en indsats med kvalitet er din.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I PNINFBTN GHR

 

 

                    
Kontakt bataljonen på tlf. 72 83 35 11 eller
e-mail: ghr-1pninfbtn@mil.dk