Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
18. marts 2019

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
 

 
Velkommen til II Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet.
 

 

 

Bataljonen der er oprettet 1. august 2011 er en af de nyeste kampbataljoner i Hæren. De historiske rødder er – gennem betegnelsen "II Bataljon" – forbundne til Sjællandske Livregiments II Panserbataljon, der igen stammer fra Gardehusarregimentets II Panserbataljon.

Bataljonsmærket er Thors hammer og Thors lyn. Symbolikken er til at tage og føle på. Intet kan modstå Thors hammer, der altid træffer med stor præcision og kraft. Lynene rammer med stor hastighed, uden varsel og på et uventet sted.

Bataljonens vigtigste våben er den enkelte soldat. Uddannelse og træning kan opveje ødelagt eller manglende materiel – det omvendte er ikke tilfældet.

Bataljonen søger aggressivt ansvaret og opgaverne uanset om det drejer sig om internationale missioner, hoftjeneste eller pludseligt opståede opgaver. Gennem fokus på det grundlæggende soldatervirke, kendskab til egen organisation og omhu i forvaltningen af personel og materiel sikres omstillingsparathed og fleksibilitet.

For at være i stand at leve op til denne standard søger bataljonen altid at træne og arbejde selvkritisk og intelligent. Bataljonen er en del af et større hele og dens indsats skal derfor give mening både indtil og udadtil.

Vælger du at være en del af II Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet, vælger du også at leve op til ovenstående – uanset funktion og rang. Ansvarets er chefens – forpligtelsen til at levere en indsats med kvalitet er din.

Bataljonen er en militær organisation – det er vi stolte af og det viser vi gerne – hver dag.

"THORS LYN – THORS HAMMER"

 

II PNINFBTN