Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
02. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Julestemning til trods 
Daglige patruljer, trusler fra miner og ørken så langt øjet rækker kan gøre det svært at finde julestemningen frem. Alligevel er det lykkedes for de danske soldater i Helmand
15-12-2008 - kl. 17:10
Christina Jo Larsen, kaptajn, presse- og informationsofficer

Foran vagtteltet i Forward Operating Base (FOB) Price har hjemmeværnsdelingen sat et lille juletræ op. Der er pyntet med julehjerter, dannebrogsflag og lys. I mørket lyser træet op og minder os alle om, at det snart er jul. For at det lille træ ikke skal kæmpe kampen for den gode julestemning alene, var der i denne weekend klippe-klistre-tid i både FOB Price og FOB Armadillo.
I Armadillo har soldaterne modtaget julekort og julepynt fra danske skoleklasser, og det gør lejren meget mere julet.

Nisseparade i FOB Armadillo.

Nisseparade i FOB Armadillo.

- Det er en kæmpe moralbooster, at de børn tænker på os, fortæller en af soldaterne fra 3. deling. I julekortene, der er fint pyntet med nisser, sne og glitter, står der blandt andet: ”Kære soldater. Jeg håber, at I kommer hele hjem og ikke bliver skudt. I må helst ikke dø, for det ville være trist”.

Koncentrationen var stor, da soldaterne i FOB Price blev stillet overfor udfordringen med at flette julehjerter, klippe kravleni

Koncentrationen var stor, da soldaterne i FOB Price blev stillet overfor udfordringen med at flette julehjerter, klippe kravlenisser ud og folde julestjerner.

I FOB Price havde Influence-sektionen inviteret alle i lejren til klippe-klistre-dag, hvor der blev skruet op for julestemningen med musik, nissehuer og en masse julegodter.
Alt julepyntet, som blev resultatet af dagenes anstrengelser, skal pynte rundt om i teltene og på de danske juletræer af gran (ikke plastik), der er blevet sendt herned hjemmefra.

Sammen med juletræerne kom også juleposten og gaverne, som langt de fleste kæmper med at holde sig fra. For det kribler i fingrene for at åbne gaverne og se, hvad der er sendt fra Danmark.

De danske soldater i julestemning.

De danske soldater i julestemning.

Selv om vi alle skal sidde hernede juleaften, langt fra dem derhjemme, mener de fleste, at det bliver en oplevelse. Som en soldat sagde:

- Det er jo ikke altid, at man får lov til at fejre jul sammen med alle sine bedste kammerater.

Selv feltpræstens kors er blevet julepyntet.

Selv feltpræstens kors er blevet julepyntet.