Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
22. september 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Medaljeregn i Armadillo 
Helmand: Forsvarsminister Søren Gade har i de seneste dage besøgt de danske soldater og det dansk bemandede felthospital
28-07-2009 - kl. 12:05

Forsvarsminister Søren Gade har i de seneste dage besøgt de danske soldater i Helmand-provinsen. Besøget gik blandt andet til den fremskudte operationsbase (FOB) Armadillo, som ligger tæt op ad den grønne zone i Helmand-provinsen i Afghanistan. Forsvarsministeren benyttede lejligheden til at uddele missionsmedaljer i lejren, hvor cirka 170 danske soldater gør tjeneste.
 
Forsvarsminister Søren Gade overrakte missionsmedaljer til de danske soldater i FOB Armadillo og havde desuden tid til en snak o
Forsvarsminister Søren Gade overrakte missionsmedaljer til de danske soldater i FOB Armadillo og havde desuden tid til en snak om hverdagen i lejren. Foto: HOK.

Lørdag besøgte ministeren blandt andet felthospitalet i Camp Bastion, hvor det danske personel netop har overtaget ledelsen. Danmark bemander felthospitalet tre måneder frem med cirka 100 læger, sygeplejerske og andet sundhedsfagligt personel.
 
Der er for tiden cirka 730 danske soldater ved NATO’s International Security Assistance Force (ISAF) i Afghanistan.