Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
29. maj 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Mindeord over Jacob Steen Lund Olsen 
 
09-09-2011 - kl. 13:58

Mindeord over Jacob Steen Lund Olsen
AFGHANISTAN, Helmand: Jacob var en person, som kunne formidle en stemning med et enkelt blik 

 
 
Chefen for Den Danske Kampgruppe, oberst Ken Knudsen:

”Den Danske Kampgruppe har mistet en soldat. En familie har mistet et elsket medlem. Mange har mistet en ven.

Jacob Steen Lund Olsen efterlader med sin død et tomrum. Den bomstærke bornholmer var en viljestærk ung mand med begge ben solidt placeret på jorden. Når Jacob havde sat sig et mål, blev det jagtet helhjertet og seriøst.

Med sine iøjnefaldende tatoveringer og fysiske styrke sendte Jacob ét signal til omgivelserne. Med sit ansigt og øjne sendt han et helt andet. Øjnene løj aldrig. Som ingen andre kunne Jacob formidle sit gode humør og positive indstilling til livet med et enkelt blik.

Der var aldrig tvivl om hans loyalitet og hjælpsomhed. Jacob var af natur lidt genert, men han følte sig tryg og hjemme i sin deling. Han var ikke bekymret for egen sikkerhed. Men risikoen for, at andre skulle komme til skade, lå ham meget på sinde. Jacob havde simpelthen et godt hjerte.

Der hviler en dyb sorg over Den Danske Kampgruppe. Men i denne svære tid går vores tanker til Jacobs familie, hans kæreste, venner og kammerater i delingen.

Æret være Jacobs minde.”
 
_____________________________
Delingens mindeord:
Det er med stor sorg, at vi måtte sige farvel til konstabel og vor gode ven Jacob Steen Lund Olsen. Jacob var en temperamentsfuld fighter, der til stadighed gav alt, hvad han havde. Han var højt respekteret for sin professionelle tilgang til tjenesten og for evnen til altid at nå sine fastsatte mål. Jacob stod altid fast ved sine meninger og holdninger, og han kæmpede altid til det sidste for at opnå sine mål eller for at løse de opgaver, han var pålagt.

Jacob var aldrig sen til at lade sit store overskud komme kammeraterne til gode, hvilket ikke kun gjaldt på det fysiske plan. Jacob var trods sit temperament et roligt og afbalanceret menneske, der altid gav sig tid til andre. Han var altid frisk, i godt humør, smilende og holdt sig ikke tilbage for at komme med en passende kæk bemærkning.
 

Jacob var i ånd, sind og styrke robust som bornholmsk granit, og han elskede sin hjemø. Han var altid frisk og klar til et muntert arrangement med honningsnaps og dårlig danserytme. Han var en meget loyal og pålidelig kammerat, med meget tætte bånd til sine søskende, forældre og ikke mindst sin kæreste, som altid blev nævnt ved enhver kærkommen lejlighed.
 

Jacob var en soldat og ven, som vi aldrig vil glemme. Han vil altid stå for os som et lysende eksempel på medmenneskelighed og ansvarsfølelse over for dem, han holder af. Han indeholdt en iver og en livslyst, som inspirerede mange omkring ham. En inspiration, som vil gå igen i det uendelige.
 

Jacob, du var en god ven, et elsket menneske og en stor mand, vi aldrig vil glemme.