Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
02. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
To danske soldater lettere såret 
Helmand: Tirsdag morgen blev to danske soldater lettere såret, da deres pansrede mandskabsvogn blev ramt af en eksplosion. De pårørende er underrettet.
14-07-2009 - kl. 11:00
Af Thorbjørn Forsberg, presseofficer, DABG/RC(S)/ISAF Hold 7

To danske soldater blev tirsdag morgen den 14. juli lettere såret, da deres pansrede mandskabsvogn blev blevet ramt af en eksplosion, formentlig en IED (improviseret sprængladning).
De to soldater kommer begge fra Ingeniørdetachementet i Danish Battle Group. Begge soldater er uden for livsfare og har selv kunnet ringe hjem til de nærmeste pårørende.

Hændelsen skete på high ground (højdedraget ved kanten af Green Zone) nord for lejren Armadillo. Her var ingeniørerne i færd med at rydde til en observationspost for de danske kampvogne, hvorfra de skulle støtte soldater fra Charlie-kompagniet på patrulje i Den Grønne Zone.

Efter ulykken blev de to tilskadekomne soldater evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, hvor de blev behandlet yderligere.

Hændelsen havde ingen direkte relation til brigade-operationen Panchai Palang (Panterens Klør), som foregår syd for den danske lejr Price.