Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
02. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Et dilemma om liv og død 
Forsvaret og Røde Kors har udviklet internetspil om krigslovene.
11-05-2006 - kl. 10:13

Forsvaret og Røde Kors har udviklet internetspil om krigslovene.

Af: John Boyschau

Skal du redde knægten ud af kampzonen eller dræbe ham med koldt blod. I den virkelige verden får man kun 1 forsøg, så hvad vælger du?

internetspil om krigslovene

Man skulle tro at der igen er tale om et ”smid hjernen væk og skyd” spil, men her er der tale om mulige situationer fra de udsendte soldaters hverdag, som Røde Kors i samarbejde med forsvaret har indarbejdet i spillet .
At skyde de stenkastende børn er en hurtig og nem løsning i en presset situation, men viser sig i spillet ikke at være den rigtige løsning, tværtimod.

Spillet kan afprøves gratis via Røde Kors' børnehjemmeside www.dennis-rk.dk, som kan lære børn om krigens love formuleret i Genevekonventionen. Altså om hvilke valg soldaten må træffe i stressede kampsituationer.

Spillerens succes udmåles ikke i point, men i mere eller mindre positive udtalelser fra en Røde Kors-medarbejder og en major fra forsvaret, alt efter om spilleren i de få sekunders betænkningstid, spillet tillader, vælger mere eller mindre rigtigt.

Krigens reglerGør man intet, begynder den irriterende unge i spillet at udgøre en større og støre sikkerhedsrisiko, da han i stedet for tungen nu med fingeren udpeger dine kollegers skjulesteder for en effektiv fjendtlig snigskytte.