Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Åbent hus og jubilarstævne 2015 
Tekst og Foto:
PL Kreiner
14-09-2015 - kl. 09:50

Dagen startede for de mange jubilarer ved indskrivningsteltet, hvor der på behørig vis blev gennemført ”starteftersyn” med den for foreningen særegne bitter ”Prins Jørgen”.
Imens modtog uddannelsesbataljonen forældre og pårørende med en kort briefing omkring det, at være soldat ved hærens basisuddannelse.

Jubilarerne indskrives

Næste punkt var den store jubilarparade, hvor regimentets yngste og ældste soldater mødes og viser deres respekt for hinanden. Og skønt vejret ikke viste sig fra sin mest gavmilde side, så knækkedes hverken de yngste eller de ældste af den ellers til tider kraftige byge.

Parade

Åbningsparade i regnvejr 

Efter paraden var der tid til at se kasernen og de forskellige arrangementer, som regimentet, uddannelsesbataljonen og soldaterforeningerne havde stået for.
Særligt trak hesteskadronens rideopvisning mange tilskuere til og importerede, som altid, med deres kunnen. Og opvisningen er en hård omgang, hvor husarerne giver sig fuldt ud, endda i en sådan grad, at en af sablerne knækkede og måtte skiftets ud.
Herefter var staldene åbne og hestene lod sig gladelig klappe og nusse.

Opvisning ved hesteskadronen

Efter rideopvisningen åbnede uddannelsesbataljonen dørene for forældre og jubilarer og viste soldatens hverdag frem. 1 HBUKMP stod for lette anretninger og smagsprøver af soldaternes feltrationer, mens 2. HBUKMP stolt viste uniformssystemet frem i et elegant modeshow, der viste både de gamle og nye uniformssystemer.

Åbent hus 2015  

Modeopvisning

For jubilarerne sluttede dagen med den traditionelle jubilarfrokost, hvor formanden for gardehusarforeningen og tidligere regimentschef oberst I. H. Sørensen bød velkommen og takkede regimentschefen for støtten fra regimentet til afholdelsen af årets jubilarstævne, der igen i år havde trukket et stort antal fra soldaterforeningerne.

jubilarfrokost