Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Alt godt er værd at vente på. 
Tekst af PL Steen Kreiner
Fotograf Georg Hemmingsen.
18-11-2014 - kl. 12:39

Klokken 0859 og alle sad på deres pladser i kirken, som befalet.
Klokken 0900 blev der helt stille - indtil stilheden blev brudt af CMO, der måtte meddele at Hendes Majestæt var forsinket.

HMD ankommer til kirken 17112014

Dette gjorde ikke stemningen lettere, der hvilede i forvejen en aura af ærefrygt over kirken, men uden at den blev trykkende. Hendes Majestæt og Prinsgemalen ankom og fulgtes op til deres pladser af regimentetschefen og den kirkebogsførende præst.

OB T M Paulsen følger HMD til kirken

Gudstjenesten indledes ved at gardehusar Bispebjerg fra V/GHR læste indgangsbønnen. Herefter førte den erfarne feltpræst Thomas Aallmann forsamlingen igennem bønner, skriftlæsning og evangeliet, indtil han nåede til sin prædiken. Her varierede han på fantastisk vis over emnet at skærme sine venner med alt hvad man har, og at man i sandhed ikke har ejet noget før man har givet det bort.

Efter den altid bevægende ”Kongernes Konge”, udtalte regimentschefen ”Gud bevare Dronningen” efterfulgt af ”Gud bevare Danmark”, alle istemte. Udgangsbønnen blev læst af SG Søndergaard fra I/GHR.

Efter Hendes Majestæt havde forladt kirken samledes regimentets enheder udenfor og marcherede samlet tilbage til kasernen. Ved ankomst til paradepladsen kunne de gå direkte på plads og fortsætte med dagens næste punkt på programmet: Jubilæumsparaden.