Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Flagdag 2015 
Tekst og billeder:
PL Kreiner
05-09-2015 - kl. 20:00

Traditionen tro, så fejrende Gardehusarregimentet og Slagelse by flagdagen for regimentet og byens soldater og veteraner.

CH/GSE og CMO lagde en krans ved mindesmærket på kasernen fra morgenstunden og holdt et minuts stilhed for vores faldende.

Kransenedlæggelse ved mindesmærket på Gardehusarkasernen

Herefter var der gudstjeneste i Skt. Mikkels kirke, hvor feltpræst Kristian Massey Møller prædikede over, det at finde sig selv som soldat, selv efter at man har måttet se ondskaben i øjnene og har set krigens ultimative pris blive betalt af venner og kammerater.

Gudstjeneste
 
Efter gudstjenesten gik regimentet igennem byens gader for at ende på Nytorv, hvor Slagelse, borgmester Stén Knuth bød alle velkommen og understregede båndet mellem byen og regimentet.
MJ Serup fra Veterancentreret i Ringsted takkede herefter byen for det gode samarbejde, hvor netop Slagelse er en af de få byen, der har oprettet en veterankoordinator, mhp. at hjælpe til at skabe sammenhæng mellem de forskellige tilbud til soldaterne og deres behov.

Tale ved Slagels Borgmester

Til slut bød Michael Duncan fra Business Slagelse, regimentet og de fremmødte borgere på en bid mad og lidt at drikke, som afslutning på paraden.

March gennem Slagelse by

Og selvom vejret til tider ikke var det bedste, så blev det en god dag for soldaterne, der modtog nationens varmeste tanker og dybeste taknemmelighed.