Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Flagdag 5. september 2014. 
 
05-09-2014 - kl. 14:36

Klokken var 0755, da vagtkommandøren stod klar ved flagstangen og hjalp patruljevagten med at sætte Dannebrog på linen. Omkring ham var små femoghalvfjerds mand ved at tage opstilling for at overvære hejsningen af Dannebrog denne morgen.

Hunør for de faldene Husarer

Det er sjette gang at Danmark fejre deres udsendte og markere det over hele landet ved den nationale flagdag. Også ved Gardehusarregimentet markeredes dagen ved at man samledes ved flagstangen og så Dannebrog gå til tops og synge ”I østen stiger solen op”, hvorefter regimentschefens repræsentant oberstløjtnant Jørn Christensen, lagde en krans ved mindesmærket for regimentets faldne og de tilstedeværende mindes disse med et minuts stilhed.

Efter højtideligheden på plænen foran regimentsbygningen samledes hele regimentet i Skt. Mikkels kirke i midten af Slagelse by. Her holdt feltpræst Kristian Massey-Møller gudstjeneste for regimentet og dets særligt indbudte.
I sin prædiken, talte Kristian bl.a. om hvor vigtigt det er, at vi mindes de der gør og har gjort det de mente var rigtigt og derved deres pligt, ligesom at han bad os mindes dem der havde ofret deres liv og legeme.

March gennem Slagelse by

Efter den stemningsfulde gudstjeneste trådte regimentets an foran kirken og marcherede enhedsvis til Nytorv i centrum af Slagelse by, hvor byen ønskede at hylde og takke soldaterne for deres indsats for Danmark og ikke mindst for det gode forhold til byen.
Under paraden på Nytorv talte oberstløjtnant Jørn Christensen på vegne af regimentschefen og lagde stor vægt på det offer, som danske soldater har bragt over alt i verden, men også de ofre, som deres familier må leve med, både dem der får deres soldat hjem i god behold, men også dem der har, måtte betale den allerhøjeste pris for vores frihed.

Borgmesteren taler til soldater og fremmødte i Slagelse

Herefter talte Slagelses borgmester Stén Knuth til soldaterne om vigtigheden af deres arbejde og hvor meget det betyder for Danmark, men også helt ned i hjemmene overalt i kommunen. Han udtrykte ved samme lejlighed en stor glæde og stolthed ved at have regimentet i Slagelse.

Trængsel ved pølsevognen

Efter paraden var Business Slagelse og Slagelse by, støttet af Steff Houlberg og Harboe, vært for reception på Nytorv, hvor alle kunne få en bid at spise og lidt at drikke, hvorefter alle kunne vende tilbage til deres normale gøremål. Langt de fleste enheder havde dog valgt at give deres folk en tidlig weekend.

Ikke kun i Slagelse blev flagdagen fejret. Også i København blev dagen fejret og også her var Gardehusarregimentet tilstede, med fanekommando og 32 husarer, der alle har været udsendt i international tjeneste i det forgangne år.