Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Fremstilling for obersten 
 
23-02-2015 - kl. 10:14

Fremstilling af værnepligts Hold februar 2015

Fredag d. 20. februar stod Uddannelsesbataljonen og yngste deling fra Hesteskadronen op til endnu en god dag i det danske forsvar. Skjorten blev strøget, uniformen børstet og støvlerne pudset en ekstra gang, for dagen stod på parade og fremstilling for regimentschefen, oberst og kammerherre Tommy M. Paulsen.

Hold FEB 2015

Efter den sidste eksercitsindøvelse tog kompagnicheferne ordet, og fortalte kort om programmet efter fremstillingen. Det blev også understreget, at det var vigtigt at gøre et godt indtryk på obersten – frem med brystet, se stolte ud og se obersten i øjnene, når han går forbi. Herefter marcherede kompagnierne til plænen foran bygning 7, og stillede op på snorlige geledder. Her viste vejret sig også fra sin gode side, og de bløde snefnug dalede flot og idyllisk på de mange soldater.

Hold februar 2015

Obersten holdt en kort tale, og bød soldaterne velkomne til regimentet. Han mindede soldaterne om, at det forpligter at være husar, men han nævnte også, at de skulle få det bedste ud af deres tid ved regimentet, og han håbede, at der var flere, der ville søge om yderligere uddannelse i hæren.

Oberst T M. Paulsen inspicerer paraden

Herefter inspicerede obersten tropperne, og han var ifølge rygtet tilfreds. Kommandoen blev igen overdraget til kompagnicheferne, så fredagens program kunne fortsætte med et besøg hos Hesteskadronen og ved Historisk Samling, samt et foredrag med obersten selv.