Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Gardehusarregimentets 402 årsdag 
 
17-11-2016 - kl. 18:00
Regimentet startede markering af dagen med flaghejsning og morgensang, akkompagneret af Husar Slagelse på Trompet.
Herefter blev årsdagsløbet skudt i gang, hvor husarerne gav sig fuldt ud på henholdsvis 5 og 9 km ruten.
Herefter fulgte årsdagsparaden, hvor regimentschefen i sin tale lagde vægt på det særlige der kendetegner Gardehusarregimentet og gør tjenesten som Husar til noget særligt, nemlig Husarånden.
I tråd med Forsvarets kernefortælling, ”Noget er værd at kæmpe for”, er Husarånden en særlig regimentsfølelse, der kan beskrives med 4 ord: Elan, Professionalisme, Ordentlighed og sammenhold.
Især Elan, der er den fandenivoldskhed og ”Can-do” mentalitet der kendetegner husaren, som uanset hvor besværlige en situation man står i, løser opgaven med et smil på læben og en kæk bemærkning klar.
Under paraden blev der uddelt Legater til bedste Husar ved HESK, bedste HBU soldat, bedste HRU soldat og til bedste gruppe.
Regimentets årsdag blev afsluttet i teatersalen med passende forplejning, i form af lagkage og kakao, hvor regimentschefen uddelte fortjenstpokaler til Husarer og civilt ansatte, der i årets løb har gjort en særlig indsats.
Således endnu et fremragende år lagt til regimentets historie, og Gardehusarregimentet er stadig klar til at udleve husarånden, uanset hvilke opgaver fremtiden byder på.
IN ACTIS ESTO VULUCRIS

Gardehusarregimentets 402 års dag 17 november 2016

GHR 402 årsdag 17 NOV 16

GHR 402 årsdag 17 nOV 16

GHR 402 årsdag 17 NOV 2016