Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Glem aldrig de sår der ikke kan ses 
Ride for REHAB 2013
29-08-2013 - kl. 13:48

Ride4Rehab ankommer til Gardehusarkasernen

Fra den 28. august til den 3. september kæmper et antal fysisk sårede soldaterveteraner mod de danske landeveje i en cykeltur, der strækker sig hele vejen fra København til Skagen. Den 570 kilometer lange cykeltur skal være med til at skabe opmærksomhed om en overset gruppe: Danmarks psykisk sårede krigsveteraner.

Borgmester Lis Tribler holder tale

De cyklende veteraner får ledsagelse af et antal sportsfolk, militære topfolk, politikere og kendte, der alle deltager i begivenheden for at skabe opmærksomhed om en overset problemstilling; Mange soldater vender hjem fra krigen med skader, der ikke kan ses. Hvor en fysisk skade er udadtil synlig, er de indre ar på sjælen usynlige for alle udenom, hvilket gør skaderne svære at forhold sig til. Netop dette lægger ekstra tyngde til de fysisk sårede soldaters initiativ til indsamlingen. Med Ride4Rehab håber man at skaffe donationer via indsamlingssiden www.betternow.dk/ride4rehab. Pengene vil gå til de danske veteranhjem, der yder støtte til Danmarks sårede soldater, herunder også de soldater der lider af psykiske men.

RC taler med deltagere af Ride4Rehab

Ved første stop i Slagelse efter 89 km. cykling modtog Gardehusarregimentets Hesteskadron de trætte ryttere. Regimentschef, oberst Tommy Paulsen og Borgmester Lis Tribler, talte til de deltagende cykelryttere og takkede for det noble projekt, der måske kan minde verden om aldrig at glemme de sår, der ikke kan ses. Efter talerne indviede en af deltagerne i Ride4Rehab, Mark Peters, sammen med Regimentschefen et nyt handicaptoilet, der er blevet doneret til KFUM ved Gardehusarregimentet i forbindelse med et lignende projekt.

Tommy M Paulsen og Mark Peters klipper snoren til KFUM

Over de kommende seks dage fortsætter cykelruten gennem både Odense, Fredericia, Vejle, Aahus, Randers og Aalborg, inden Ride4Rehab når Skagen den 3. september.
Vil du støtte Ride4Rehabs kamp for opmærksomhed omkring psykiske kampskader, kan du donere i gennem denne hjemmeside: www.betternow.dk/ride4rehab