Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Hesteskadronens byridt med internationale gæster forud for Galla Horse Show. 
 
11-09-2014 - kl. 14:07

Folk stimler sammen på Rådhuspladsen, og der er en let uro over hele pladsen, mens alle venter i spænding.
Langt om længe begynder man at kunne fornemme ekko af hovslag i gaderne, og så annoncerer trompeterne husarernes ankomst til byen med Gardehusarregimentets signalmarch.
Rundt om hjørnet og ind på Rådhuspladsen kommer eskadronen anført af Regimentschefen og chefen for Hesteskadronen, fulgt af den forstærkede Hesteskadron.

Chefen for gardehusarregimentet og chef hesteskadron

I dagens anledning er Hesteskadronen ledsaget af godt 50 udenlandske heste og ryttere fra beredne enheder fra rundt omkring i Europa, så det er et endnu mere imponerende syn da de knap 100 heste opmarcherer på Rådhuspladsen i Slagelse.

Byridt 10SEP 2014

Her bliver de modtaget af Slagelses borgmester Stén Knuth, der takker både husarer og deres gæster fra Sverige, Polen, Belgien, Frankrig og England, for deres deltagelse i fejringen af regimentet, som byen sætter stor pris på samarbejdet med. Byen takkede herefter både heste og ryttere med lidt mundgodt.

Byridt september 2014

Efter at have takket borgmesteren og kvitteret med signaler og marcher blæst af både eskadronens og gæsternes trompetere, red Hesteskadronen videre til Rosengade, hvor byens turistkontor bød eskadronen og dens gæster velkommen med lidt til at slukke tørsten. Igen takkede obersten for den varme velkomst og lod trompeterne kvitterede med signaler og marcher inden eskadronen vendte mulerne hjemad mod Gardehusarkasernen.

Byridt 2014

De mange udenlandske heste og ryttere er i Slagelse i disse dage, for at deltage i regimentets Galla Horse Show, lørdag den 13. september, hvor regimentet fejrer sit 400 års jubilæum sammen med heste og ryttere fra verdenseliten og beredne enheder fra England, Polen, Sverige, Belgien og Frankrig. Galla Horse Showet besøges ligeledes af prinsesse Benedikte.

Horseshow 13 september 2014