Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
29. maj 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Julehilsen fra regimentschefen 
 
19-12-2014 - kl. 09:49

Regimentchefens jule hilsen 2014

Kære alle

Som regimentschef for Gardehusarregimentet vil jeg lige forstyrre dig med et ønske om en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår til dig og din familie.

2014 har været et særligt godt år for regimentet. Det har været travlt, men også budt på mange fantastiske oplevelser.

Vi har i stort gennemført de arrangementer, der var planlagt i 400 års gruppen: Rideopvisning på Christiansborg Ridebane på Dronningens fødselsdag med en lille husarudstilling på Tøjhuset, byridt i København i høj sol ned gennem Nyhavn, Husarløb med maratonrute fra kasernen til byen og retur- med et overskud til Team Veteran, fejring af fane- og estandartbånd med bl.a. 30 ryttere i en frisk galop mod Jagel og besøg af Prinsesse Benedikte, Pansertræf med historisk og nutidigt panser og besøg af Prins Joachim og prinserne, Byens Gallafest med borgermedalje og et overskud til Veteranhjemmet i København, Post Danmarks udgivelse af et husarfrimærke, bogudgivelse på Tøjhuset ”Et Regiment i Krig gennem 400 År”, som efterfølgende er overrakt ved privataudienser hos Dronningen, Prinsgemalen, Kronprinsen og prins Joachim.

I september blev kasernen stort set bygget om med ekstra stalde, ridearena, underbringelse og festtelte. Ridende enheder fra Belgien, Frankrig, Polen, England og Sverige blev indkvarteret en uge, hvor der blev trænet opvisning, redet i skoven og festet lidt. Til generalprøven havde vi inviteret alle på kasernen til et gratis show. Der var også delt billetter ud til Livgarden og Søværnet i Korsør. På selve opvisningsdagen blev Galla Horse Show gennemført i et forrygende tempo – ikke mindst vores eget opvisningshold fra hesteskadronen, der satte nye standarder. En fantastisk aften med 4.000 tilskuere i godt humør og med et værdigt indslag fra Livgardens Musikkorps og vores Afghanistan veteraner fra regimentet som afslutning.

På selve dagen for Christian 4. oprettelse af Sjællandske Kompagni af Skånske Regiment den 17. november var regimentet samlet til gudstjeneste med deltagelse af Regentparret. Efter kirken afslørede vi det nye maleri til Casino af kunstneren Mette Petri. Herefter parade, uddeling af legater og lagkage i teatersalen. 850 husarer og civile fra kasernen samt Regentparret havde en god historisk dag.  Som det sidste store arrangement holdt vi Gallafest med 520 til bords i teatersalen.

Regimentet skylder en stor tak til de mange der har støttet med planlægning og gennemførelse af 400 året. Specielt har 400 års gruppen med de forskellige udvalg leveret en kæmpe indsats.

Jeg har i år sendt julekort til husarer i Irak, Afghanistan og Liberia. Vores største bidrag er på 25 husarer i Kabul ved træningsmissionen. III Opklaringsbataljon har været på en måneds øvelse i Litauen i f.m. NATO Reassurance Measures.
I 2015 skal II GHR levere et styrkebidrag til træningsmissionen i Irak, så det internationale engagement for husarbataljonerne er bestemt ikke slut med hjemtagningen af husarholdet fra Afghanistan i februar dette år. I GHR er Reaktionskampgruppe i første halvår af 2015 - klar til hvad som helst.

På heste siden har vi været lidt bagud med indkøbene. Det blev der rådet bod på den 1. december, hvor vi købte 6 heste: Pimpernel, Ordonnans, Neptun, Olympus, Optimist og ikke mindst Musa Qala. Musa Qala er en 8 års tysk Oldenburger vallak efter Louvre S (F) med Esprit som MF og 169 i stang. Han er opkaldt efter slaget ved Musa Qala i Afghanistan, hvor 1 Lette Opklaringseskadron var indsat i sommeren 2006. Meget smuk hest, der er værdig til at bære dette navn.

I fredags blev regimentets julefrokost afholdt med 170 deltagere, rigtig god julemad fra cafeteriet, borgmesteren kom forbi med husarslips på og ønskede god jul - mægtig hyggeligt.

De varmeste julehilsener,
RC