Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
22. juli 2019

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Juleridt i ALT slags vejr. 
Tekst: PL S. Kreiner
Foto: OKS-1 J. Wallberg Christensen Jürs
12-12-2014 - kl. 12:41

Torsdag den 11. december, var julerytterne samlet i trompeterstuen ved Hesteskadronen, hvor chef HESK bød velkommen og herefter tildelte heste til juleryttererne.

Kort før middag, blev der blæst ”Sid op” og juleridtet begav sig mod Slagelse midtby for at overbringe regimentets julehilsner til samarbejdspartnere og støtter i Slagelse.
Vanen tro startede turen ved rådhuset, hvor borgmester Stén Knuth tog imod julerytterne og ønskede regimentet, rytterne og hestene glædelig jul og godt nytår, samt takkede for jubelåret, som han og byen havde glædet sig over at kunne deltage i at fejre. Borgmesteren bød herefter på et glas varm gløgg, der varmede julerytterne, mens vejrguderne gjorde deres for at køle det ned, med regn og slud.

 
Juleridt 2014

Herefter gik turen til Danske bank, Business Slagelse og Sjællandske Medier, der ligeledes bød på lidt til hestene og rytterne, så begge kunne genvinde varmen. 
 
Juleridt 2014

Turen forsatte til turistkontoret, Evans foto og videre til Upper Hill, der som bekendt er husarernes tilholdssted i byen. Her blev rytterne budt på et glas julerom efter gammel dansk/vestindisk opskrift, mens solen så småt brød igennem skyerne og varmede heste og juleryttere lidt.

Turen gik videre til Ugeavisen og sluttede af ved sygehuset, der rundende juleridtet af med portvin og chokolade, hvorefter turen gik tilbage til Gardehusarkasernen. På kasernen kunne julerytterne overbringe byens hilsner og ønsker om en glædelig jul og et godt nytår, til regimentschefen og alle der gør tjeneste på kasernen, samt deres familier.