Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Lørdag d. 18. marts blev der afholdt åbent hus arrangement 
 
24-03-2017 - kl. 10:00

Lørdag d. 18. marts blev der afholdt åbent hus arrangement, og på trods af det kedelige vejr mødte familier og venner talstærkt op på kasernen. Dagen startede med lækker morgenmad i cafeteriet, og kl. 0800 kunne familierne få indblik i stueeftersyn med deres værnepligtige.

Åbenthus ved V GHR

Herefter havde kompagnichefen forberedt en briefing omkring dét at være værnepligtig og mulighederne for at fortsætte i forsvaret. Familierne fik al den information, som vi værnepligtige måske glemmer at fortælle om og kunne stille spørgsmål hertil. 

Åbent hus ved Livkompagniet V GHR
 
Efter briefingen bød fungerende bataljonschef, Major Lauritsen velkommen ved en parade med både 1. kompagni og Livkompagniet. Herefter åbnede forskellige stande, så de pårørende kunne se, smage og føle nogle af de ting, som vi værnepligtige har med at gøre.
Der blev serveret diverse smagsprøver fra feltrationerne (og det var godt at se, at der fandtes andre retter end spaghetti bolognese som vi fik på feltøvelse 1). Mine forældre syntes, at det var overraskende godt. Min far (som var værnepligtig i '72) kunne bekræfte, at der var sket meget siden dengang..
Jeg fik lov at udstyre min mor med basisbælte, rygsæk og hjelm i boden med udstyr, så hun kunne mærke, hvad vi slæber rundt på til dagligt. Hun syntes faktisk ikke, at det var så hårdt, men det er nok fordi, hun kun havde det på i 1 minut, og ikke skulle gå gennem skoven med det på.
I våbenstanden kunne de pårørende prøve at holde vores geværer, M95/96, samt panserværnsvåbnet. Det var nemt at skelne mellem dem som havde haft et gevær i hånden før og dem som ikke havde.
1. Deling sørgede for ”modeshow” på ladet af en lastvogn med alt fra Gardehusarregimentets røde gallauniform til fuld skyttepåklædning med sløring.
Langsomt blev der tyndet ud i menneskemængden ved kompagniet, for cafeteriet lokkede med varmere forhold, kaffe og kage.

Åbent hus Livkompagniet V GHR

Sidst på dagen startede højdepunktet på dagsordenen: kompagnikonkurrencer!
Der blev dystet i adskillelse og samling af våben med bind for øjnene, tovtrækning og eksercits.
Det tog ikke lang tid før 3. Deling markerede sig, tog føringen og hermed blev ugens deling.
3. Deling "klappede" endda af de to andre delingers forsøg på eksercits, i slutningen af deres eksercitsprogram. Overlegent og kækt må være nøgleordet for 3. delings præstation.

Åbent hus ved V GHR

I 5 minutters silende regnvejr og med lidt hagl blev Livkompagniet sendt på kort weekendorlov af kompagnichefen. Dog ikke uden lidt armstrækkere, hvor familierne også her måtte deltage.

Åbent hus ved V GHR
 
Fremad paa ny - lige paa og haardt!

MG Danshøj
3 deling
Livkompagniet