Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
29. maj 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Lykønskningskur 2017 
 
04-01-2017 - kl. 11:49

Hofmarskallatet meddeler at det vil behage Hendes Majestæt Dronningen at modtage Gardehusarregimentets chef, Gardehusarregimentets officerer i rangklasse III, samt officerer, der i det forgangne år har forettet hoftjeneste, i lykønskningskur på Amalienborg.
Regimentet har stolte traditioner og historier, både i felten og som kongeligt regiment.
Traditionen foreskriver ved årsskiftet, at Gardehusarregimentets Hesteskadron eskorterer Hendes Majestæt Dronningen til Nytårskur, store kur og lille kur. En anden tradition er lykønskningskuren, hvor Gardehusarregimentets - og Den Kongelige Livgardes officerer deltager i anledningen af årsskiftet.
Den 3. januar startede på Kastellet, hvor regimentschefen afholdt parole for regimentets officerer og takkede for tjenesten i det forgangne år.
Herefter gik turen til Amalienborg, hvor husarofficererne mødtes med Den Kongelige Livgardes officerer og gik til kur ved Hendes Majestæt Dronningen, hvert  regiment i respektive gemakker.
Kuren blev afsluttet med det traditionelle foto af det samlede officerskorps, hvor Hendes Majestæt Dronningen og Kronprinseparret ligeledes deltog.
Dagen sluttede på Livgardens  Kaserne ved i Gothersgade, hvor Den Kongelige Livgarde var vært ved Aprés Cour, hvor den klassiske stroganoff bliver serveret.
Foran ligger et nyt år, hvor Gardehusarregimentet endnu en gang er klar til at løse opgaver for Kongehuset.
Vi ses til hest i 2017.

Lykønskningskur 2017

Lykønskningskur 2017

Lykønskningskur 2017

KUR 2017

Kur 2017

Kur 2017

Kur 2017