Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
29. maj 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Medaljeparade i Kosovo 
Skrevet af KN Daniel Berggreen.
18-11-2013 - kl. 09:10

Medaljeparade KOSOVO 9 oktober 2013

Onsdag den 9. oktober var en hektisk dag i Camp Novo Selo. Dagen var nemlig en af milepælene i udsendelsen. Det var den dag RC ville komme på besøg for at overrække NATO-medaljen til KFOR 29A.
Efter RC og KTO var landet blev de fragtet til den franske hovedbygning, hvor RC skulle møde den franske oberst. RC blev modtaget af et æreskommando bestående af en gruppe franske og en gruppe danske soldater, der præsenterede gevær.

Medaljeparade KOSVO 2013

Herefter gik turen til paradepladsen, hvor to franske delinger flankerede den danske deling og herudover var der mødt ca. 30 gæster op fra hhv. Frankrig og Tyskland. Paraden blev afholdt på traditionel fransk vis, hvor enhederne indledningsvis blev inspiceret, præsenteret gevær et utal af gange og herefter udtalte RC sætningen: ”On behalf of the NATO general secretary, we award you the non article five medal with balkan clasp”, hvorefter RC uddelte medaljer til første geled, oberst Calas til andet geled og kaptajn Berggreen til tredje geled. Paraden føltes overstået før den var gået i gang, men der var inviteret til fest om aftenen, så dagen var heldigvis ikke omme endnu.
 
Medaljeparade KOSOVO 2013

Om aftenen var de nydekorerede husarer vært for en grillfest i anledning af medaljeparaden. Der var inviteret ca. 100 i alt fra den franske, tyske, luxemburgske, schweiziske og amerikanske hær og RC som æresgæst.

Medaljeparade KOSOVO 2013

Festen forløb på traditionel husar maner, dog uden hestens og damernes tale af hensyn til sprogbarrierer, og det var en rigtig god aften.