Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
29. maj 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Nyt fra husarerne i Irak 
 
10-08-2015 - kl. 13:24
Nu er vi 65 husarer, som udgør halvdelen af holdet på Operation Inherent Resolve hold 2, ved at være faldet til i vores nye omgivelser.

OIR hold 2

Vi bor på Al Asad Airbase ca. 180 km vest for Baghdad. En lejr som på sit højeste husede 20.000 amerikanske soldater under Operation Iraqi Freedom. Det er vi ikke i nærheden af mere og det irakiske forsvar har ikke haft ressourcer til at vedligeholde basen, så nogle steder kører man rundt i en spøgelsesby.
Vi bor dog rigtig godt og den primitive måde, som hold 1 boede på med feltrationer og sanktionering på badevand ser ud til at være fortid. Nu er der aircondition, når vi arbejder indenfor, hvor vi spiser og hvor vi sover. Med dagstemperaturer på 45-48 grader betyder det en del, at vi kan sove ordentligt og være effektive i vores planlægningsarbejde. Som Kenneth fra et af træningsholdene sagde, ”Der er rigtige toiletter, AIRCON, der bliver serveret mad, vi kan vaske tøj i en vaskemaskine og trådløst internet, så i forhold til sidst jeg var udsendt og lå i Armadillolejren i Afghanistan, så er det luksus det her.”
Ca. 30 af os husarer gennemfører træning af soldater fra den irakiske hær og vi har allerede haft nogle gode oplevelser og dannet os vores eget indtryk af, hvordan vi skal gribe uddannelsen af de irakiske soldater an.

OIR hold 2

De er blevet trænet i skydning, førstehjælp, panserværnsvåben og stabstræning. De irakiske soldater har været rigtig imødekommende og interesseret i den træning, som vi har tilbudt dem.

OIR hold 2

Den anden halvdel af os husarer udgøres af SECFOR. De bor sammen med den amerikanske enhed, som de varetager sikringen af lejren sammen med.

OIR hold 2

Her til at starte med har de fået overdraget sikringen af lejren sammen med amerikanske soldater, som har været hernede i lidt længere tid, så de har sat vores SECFOR ind i alle detaljerne omkring sikkerheden, så vi kan føle os trygge i lejren.
Vi føler os trygge og vi glæder os til at uddanne endnu flere irakiske soldater, så de kan gøre en forskel til fordel for det fremtidige Irak.
Fortsat god sommer derhjemme.