Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Oberstens sidste ridt 
 
01-09-2016 - kl. 09:34

Onsdag den 31. august begav oberst, kammerherre Tommy Mikael Paulsen sig ud på sit sidste ridt, før de militære ridesporer blev lagt på hylden.
Ridtet startede dog noget anderledes end normalt. Gardehusarregimentets Veteran Panser - Og Køretøjsforening havde en overraskelse i ærmet for denne sidste dag.  Obersten blev hentet i PIRANHA, hvorefter den sidste tur til Gardehusarkasernen blev gennemført med kørsel i PMV, CENTURION kampvogn og til sidst med Infanterikampkøretøj (IKK). Alle køretøjerne afspejlende en periode i oberstens karriere, hvor netop det enkelte køretøj har spillet en afgørende rolle.
Standsmæssigt ankommet til Gardehusarkasernen, afholdte obersten sin afskedsreception i Parolesalen.
Her underholdte Gardehusarregimentets Hesteskadron med trompeter og pauker, og til sidst blev det traditionelle maleri af afgående oberst afsløret.
Det store opbud og de mange taler bevidner om en yderst vellidt og professionel oberst, der nu overlader tøjlerne til sin afløser, oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen.
Afslutningsvist blev obersten og oberstinden hentet i hestevogn og eskorteret af beredne officerer og befalingsmænd ud på den sidste tur i terrænet, hvor der på ægte husarvis blev skålet i champagne på toppen af Korsbjerg med et sidste blik ud over Gardehusarkasernens skønne område.

Hele regimentet takker obersten for turen, det var en udsøgt fornøjelse!

Gardehusarregimentets Veteran Panser - Og Køretøjsforening

Centurion

Afgående Regimentschef og frue

Kørsel i karret

Der blev skålet i champagne på toppen af Korsbjerg