Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
07. juni 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Pårørendecenter GHK i Slagelse. 
 
16-11-2015 - kl. 14:19

Gardehusarkasernen (GHK) i Slagelse dannede den 11. og 12. november rammen om Pårørendecenter GHK.

Pårørendecenter 2015

Kort fortalt er et Pårørendecenter stedet hvor vi kan håndtere et større antal pårørende i f. m. en krise, katastrofe eller uheld. Denne øvelse var baseret på et uheld med et atomdrevet russisk tankskib, der var grundstødt ved Hjelm. Alle facetter af det nationale beredskab var indsat under KRISØV 2015.

LESEK

Under øvelsen bliver det besluttet at oprette Pårørendecenter GHK. Om aftenen den 11. begynder pårørende - til de enheder der er indsat ved Hjelm - at indfinde sig på Pårørendecenter GHK. Der er usikkerhed om bla. strålingsfare i området omkring den grundstødte tanker, ligesom der er flere pårørende der ikke kan komme i kontakt med de tjenestegørende ved Hjelm. Øvelsen udvikler sig over den næste dag, hvor det meste af Pårørendecenter GHK bliver indsat. Da det forløsende "ENDEX" (end of exercise) lyder, har det været travle 24 timer, med håndtering af vrede pårørende, flere dødsfald, sårede og en enkelt gang hjerteflimmer.

SIT REP

Et større antal observatører fra resten af hæren nåede forbi den 12. november, idet det er planen at flere Pårørendecentre skal kunne oprettes over hele Danmark.
Flere gode læringspunkter kan nu skrives ind i planen for Pårørendecenter GHK, ligesom der skal foretages et par justeringer i forhåndsaftalerne.

Briefing i Auditorie 1

En stor tak til Hjemmeværnet, der stillede med "pårørende" - det havde været svært at øve uden.