Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
08. august 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Udsendelsesparade og Nytårsparole 
Regimentschefen gæstede Opklaringsbataljonen mandag den 19. januar 2015 for at gennemføre Udsendelsesparade for den bornholmske styrke, der skal udsendes til Afghanistan primo februar og for at afholde Nytårsparole for personellet.
22-01-2015 - kl. 07:55
OPKBTN

Det var med pomp og pragt, da regimentschefen oberst Tommy M. Paulsen gæstede Opklaringsbataljonen i forbindelse med pårørende arrangement og parade for vores styrke, MFPT2, der lige om lidt skal udsendes og en efterfølgende Nytårsparole.

Vi var opstillet på bedste vis blandt Trompeter, Pauker og Estandartvagt på heste.
De pårørende var noget imponeret over den meget flotte parade med 16 heste og soldater og blev under paraden guidet af kontaktofficeren kaptajn Thomas Munch.
Paraden indledtes med et chefskifte ved 2. lette opklaringseskadron mellem den gamle kaptajn Andreas Kirst, der nu skal en tur i Værnsfælles Kommando på Holmen og den nye kaptajn Jon Winther, der nu overtager kommandoen for enheden. Held og lykke til dem begge.

1


Regimentschefen lagde ud med at overrække Opklaringsbataljonen det nye kvartermærke, som nu lever op til det rigtige våbenskjold. Derefter blev estandarten til hest ført på plads i paraden under Pauker og Trompeters estandartsignal. Det var et rigtigt flot syn.
Obersten sagde nogle pæne ord til MFPT2-styrken og gav dem et velmenende skulderklap med på vejen.

2


Vi trådte derefter an ved Mindestenen, hvor der blev lagt en smuk krans og vi mindedes de faldne fra Opklaringsbataljonen på ISAF hold 8.

3


Formiddagen sluttede af med at alle trak ind i gymnastiksalen og obersten gennemførte sin Nytårsparole med oplæsning af Nytårshilsner fra Dronningen og Forsvarschefen og fortalte om de udfordringer vi står overfor i 2015.  

 4

 Så var der lagkage og chokolade til alle. Lagkagerne var fornemt kreeret med Gardehusarregimentets våbenskjold.


Under traktementet overrakte obersten erkendtligheder til enkelte i bataljonen der havde gjort sig specielt godt bemærket. Følgende blev hædret:

 • Premierløjtnant Nicky Thyboe - for hans indsats i Afghanistan.
 • Kaptajn Kenny Rosenberg - for et særdeles tilfredsstillende resultat inden for det logistiske område.
 • Seniorsergent Henning Andersen - for en særdeles god indsats i forbindelse med implementeringen af HR-strategien.
 • Oversergent Carsten Christophersen - for en særdeles god indsats i forbindelse med klargøring af hans enhed til udsendelse.
 • Konstabel Kenneth Skelmose - for sin særdeles gode præstation i forbindelse med gennemførelse af et opklaringskursus i Sverige.
   
  5
   
 • Korporal Alex Vink – for at have løst gruppeførerjobbet tilfredsstillende, selv om han ikke er uddannet som gruppefører og for sin altid særdeles gode indsats som soldat.

Vi sagde også farvel til seniorsergent Kell Emil Munk, som pensioneres, med udgangen af måneden, efter godt 40 års tjeneste. Han fik meget rosende ord med af obersten.

6