Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Gardehusarregimentet
Forsvarets mærke
19. september 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Værnepligt ved Hesteskadronen 
Værnepligten ved Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK) adskiller sig markant fra værnepligten ved andre militære enheder, idet den både varer væsentligt længere og indeholder et bredt spektrum af oplevelser samt tjenestemuligheder. Uddannelsen er intens og stiller store krav til den enkeltes motivation og evne til at samarbejde.

Hesteskadronen har altid været kendt som en højt disciplineret enhed og har gennem årene formået at bevare den kulturrige stolthed og tone, som har skabt eskadronens identitet. Det er derfor væsentligt, at eskadronens soldaterfår en stor ansvarsfølelse overfor regimentet og de opgaver, der bliver dem stilet såvel i forbindelse med eskortering af Hendes Majestæt Droningen eller regentparret, som de opgaver, der bliver stillet som en kampuddannet soldat i det danske forsvar.

Værnepligten begynder ens for alle. Her skal man lære at klare sig som enkeltkæmper i fag som skydning, førstehjælp, idræt, felttjeneste m.m. Denne periode betagnes som "Hærens Basis Uddannelse" (HBU) og er ens i hele forsvaret. Hesteskadronen har på lige fod med andre militære enheder haft soldater, som ved endt værnepligt har meldt sig frivilligt til international tjeneste, søgt sergent-skole eller fast kontrakt i forsvaret, og det er derfor væsentligt, at soldaten er uddannet, således at han/hun kan indtræde på lige fod med andre.

Læs evt. folderen.

 Documents

Værnepligtig ved GardehusarregimenetsHesteskadron.pdfVærnepligtig ved GardehusarregimenetsHesteskadronJens W. Jürs
Introduktion til Gardehusarregiemnets Hesteskadron.pdfIntroduktion til Gardehusarregiemnets HesteskadronJens W. Jürs
Introduction in English.pdfIntroduction in EnglishJens W. Jürs