Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Grønlands Kommando
Grønlands Kommandos mærke
24. april 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Officiel indvielse af Arktisk Kommando 
Domicilet
Arktisk Kommando Hovekvarter
Den 31. oktober indvies Arktisk Kommando i Nuuk. Indvielsen finder sted ved en ceremoni og reception for indbudte gæster i Katuaq.
19-10-2012 - kl. 18:06

Den 31. oktober indvies Arktisk Kommando i Nuuk. Indvielsen finder sted ved en ceremoni og reception i Katuaq. Der vil efterfølgende være fremvisning af kommandoens nye hovedkvarter for udvalgte gæster. Pressen er velkommen til at deltage i hele arrangementet.

Arktisk Kommando er forsvarets nye operative hovedkvarter i det nordatlantiske og arktiske område. Kommandoen er placeret i Nuuk med et mindre forbindelseselement i Tórshavn på Færøerne. Den 31. oktober indvies Arktisk Kommando med officiel deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen, forsvarsminister Nick Hækkerup og forsvarschef general Peter Bartram. Blandt gæsterne vil også være medlemmer af Naalakkersuisut og Inatsisartut samt repræsentanter fra Kommuneqarfik Sermersooq. Færøernes Lagmand samt udenlandske gæster fra Island og Canada deltager også. Aftrædende chef for Grønlands Kommando, kontreadmiral Henrik Bunde Kudsk og tiltrædende chef for Arktisk Kommando, generalmajor Stig Østergaard Nielsen, vil naturligvis også være til stede.

Arktisk Kommando er en sammenlægning af Grønlands Kommando og Færøernes Kommando, og er en udløber af det seneste forsvarsforlig.

 

Medier, der har interesse i at deltage kan henvende sig til:

Oberstløjtnant Michael Mouritsen

Telefon: 691911 / 364000 eller mobil 538879

Mail: glk-stch@mil.dk eller ako-stch@mil.dk