Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
17. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Hæren klar til snekaos 
Hvis folk sner inde, og vejene bliver blokeret af tirsdagens snefald, ruller hærens bæltekøretøjer til undsætning.
01-03-2005 - kl. 14:40

73 terrængående militærkøretøjer er forberedt til indsats, hvis Danmark går i stå, når snestormen ifølge DMI rammer Sjælland og Bornholm i løbet af tirsdag. Lige nu er 5 pansrede mandskabsvogne sat i aktion. Men resten kan hurtigt sættes ind, hvis det bliver nødvendigt.

Ældre mennesker kan regne med mad, pleje og medicin, selv om kommunens personale sner inde på rådhuset. Og hvis trafikken kommer til at glide lidt for glat, er hærens terrænkøretøjer klar til at bane vej for ambulancer og trække redningskøretøjer fri af snedyngerne.

Senest har Telegrafregimentet måttet transportere en jordemor til den lille landsby Børkop mellem Vejle og Fredericia. Det skete natten til torsdag den 24. februar.

Sne i juli
Under de seneste ugers to større snestorme har ca. 50 soldater fra hær og hærhjemmeværn været i aktion under spidsbelastningsperioden. Denne gang er i alt 150 mand parat til at yde assistance, hvis politiet anmoder om det. Beredskabsholdene råder over bæltekøretøjer og firehjulstrukne lastbiler.

Selv om sneberedskabet foreløbig kun er etableret frem til udgangen af marts, vil hæren fortsat være i stand til at yde bistand, hvis det skulle blive en usædvanlig lang vinter.

“Vi vil altid kunne levere den mest nødvendige støtte, selv hvis sneen skulle dale i juli,” fortæller major Ken Kristensen, der er sagsbehandler for den militære hjælp ved Hærens Operative Kommando.

Soldater fra Lokalforsvarsregion Syd bringer hjemmeplejen frem til kommunens ældre.