Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
18. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
"Gamle" mænd i nye biler 
De nye køretøjer i Feyzabad er meget gennemtænkte og vurderes at kunne klare sig bedre i det svære terræn end de hidtidige Toyotaer.
15-12-2005 - kl. 10:34

Så skulle de nye pansrede GD’er afhentes i Kabul. I betragtning af de få ture vi er på i øjeblikket var vi nogle, der glædede os meget til en tur sydpå – og ikke mindst til at se de nye biler "live". Flyet afgik næsten planmæssigt, efter at være blevet aflyst den første dag, og heldigvis var det en kort rute til Kabul og efter godt og vel 50 minutter stod vi i vores andet hjem, Kabul.

Omskolingen foregik over et par dage i Kabul International Airport (KAIA), hvorefter vi skulle videre mod Feyzabad via Bagram Airbase og det tyske PRT i Kunduz. Omskolerne (så mange jyder har ærke-københavneren Klamer ikke set siden lejrskoleopholdet i folkeskolen) tog med, og turen tilbage til Feyzabad ville samtidig blive rutinering.

Første stop var Bagram Airbase, hvor vi faktisk ikke skulle noget som helst udover at kaste burgere i os og købe "bling bling!" og lir, vi nok aldrig får brugt alligevel. Det var et par gode timer i amerikansk og polsk selskab. Raf fældede en lille tåre ved synet af de stolte polske soldater med det karakteristiske skydebaneflag på skulderen.

Turen gik efter et par timer videre nordpå, hvor vi passerede et snedækket pas i 3600 meters højde, hvor sigtbarheden var under 25 meter. Vi kom til Kunduz hen på aftenen, og efter nogle få timer var vi på vejen igen. Asfalten ophørte hurtigt, og vores nye køretøjer skulle nu for alvor komme på prøve. Efter 13 timer kom vi til Feyzabad med alle køretøjerne i god behold.

Vel ankommet og nyvasket i Feyzabad

Vel ankommet og nyvasket i Feyzabad

De nye køretøjer er gode og bestemt mere gennemtænkt en vores tidligere Toyotaer som havde problemer med at kunne operere optimalt i det terræn som vi bevæger os rundt i.

Jordskælv

I nat oplevede vi igen et jordskæl, som fik alle op af sengene, og vi afventer nu, om vi skal køre til epicentret, som ligger 105 kilometer fra Feyzabad for at assistere lokalbefolkningen, men det kommer der nok mere om i næste uge.

Hilsen fra os alle til Jer derhjemme.