Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
17. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Glædelig Jul og godt Nytår 
Her i Ar Rustamiyah ved den irakiske officersskole og det irakiske forsvarsakademi arbejder vi til daglig ni mand
27-12-2005 - kl. 18:10

Ar Rustamiyah, Bagdad, 24. december 2005

– syv seniorsergenter ved officersskolen, én kaptajn ved NATO’s fremskudte hovedkvarter, samt én major ved forsvarsakademiet. Det er lykkedes flere at få lagt deres leave i forbindelse med julen, så her den 24. december er vi kun fire mand til stede. Vi er hernede som en del af NATO Training Mission-Iraq og er kun en del af det danske bidrag.

Ar Rustamiyah ligger i udkanten af Bagdad, ca. 10 kilometer fra centrum. Den resterende del af det danske styrkebidrag arbejder ved NATO hovedkvarteret inde i selve Bagdad. De har været så heldige at finde en civil leverandør, som tidligere har arbejdet i Danmark, og som har forberedt den helt store danske julemiddag til dem.

Desværre har det ikke været muligt, at få noget af den dejlige mad bragt herud – selv om det kun tager ca. 4 minutter i helikopter. Julemad har ikke så høj operativ prioritet, at det kan lade sig gøre – og vejtransport er ikke sikkerhedsmæssigt muligt. Her i Ar Rustamiyah bestod julemiddagen den 24. december af ris med kylling.

Major CS ved juletræet i indkvarteringsbygningen i Ar Rustamiyah

Major CS ved juletræet i indkvarteringsbygningen i Ar Rustamiyah

Vi bliver dog ikke helt snydt for god mad. Da vi som NATO styrke er en blandet flok, og Jul nogle steder bliver fejret den 24. december og andre steder den 25. december, er det blevet besluttet, at julemiddagen bliver afholdt den 25. december. Det bliver dog ikke en dansk julemiddag, men en kombineret engelsk og amerikansk. Vi har ikke det store forhåndskendskab til menuen, men forhåbentlig er den god.

Major CS følger familie via web kamera.

Major CS følger familie via web kamera.

Flere har tilbragt juleaften foran en computer. Ikke som et led i deres arbejde, men for at tale med deres familie via Internettet med Skype eller Messenger. Enkelte har også haft tilsluttet web kamera og siddet og fulgt med i julemiddagen og dansen omkring juletræet hjemme i Danmark.

Pakkeræset ser, om end muligt, endnu mere kaotisk ud, når man ser det via et web kamera på en dårlig internetforbindelse. Men alligevel ville det have været dejligt selv at være til stede.

I ønskes alle en glædelig Jul og et rigtigt godt Nytår fra alle os i Ar Rustamiyah.