Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
17. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Irakere går forrest 
Mandag morgen gennemførte den danske bataljon for første gang en operation, hvor den irakiske hær havde en ledende rolle.
13-12-2005 - kl. 14:11

Af kaptajn Filip Ulrichsen, presse- og informationsofficer, DANBN/IRAK

Tidligere har irakiske soldater bemandet kontrolposter og kørt patruljer i periferien af den danske bataljons målområder. Denne gang var det anderledes. Det irakiske infanterikompagni rykkede ind forrest for at afsøge huse nord for Al Hartha i Basra.

Irakiske soldater på Highway 6

Irakiske soldater på Highway 6

De danske og britiske enheders opgave var at sikre irakernes afsøgning ved at slå ring om målområdet og observere fra helikoptere.

Operationen var mulig, fordi de irakiske sikkerhedsstyrker gør fremskridt på de multinationale styrkers træningsbaner. Uddannelsen skrider langsomt, men sikkert frem, så irakerne gradvist bliver i stand til at varetage mere og mere komplicerede sikkerhedsopgaver.

Respekt for civile
Der blev ikke fundet ulovlige våben i området, men den danske bataljon betegner alligevel operationen som en succes. Det var en demonstration af, at Irakiske Sikkerhedsstyrker evner at lede en stor operation støttet af den multinationale styrke.

- I dag har vi konstateret, at irakiske sikkerhedsstyrker taktisk er blevet bedre i stand til at løse opgaver helt i front. Især vil jeg fremhæve, at husundersøgelserne blev gennemført værdigt og med gensidig respekt mellem indbyggere og irakiske sikkerhedsstyrker. Det viser irakernes vilje til selv at overtage ansvaret for deres lands sikkerhed, siger bataljonschef, oberst Flemming Toft.

Dansk og litauisk delingsfører med hver deres signalmand under operation Excalibur

Dansk og litauisk delingsfører med hver deres signalmand under operation Excalibur