Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
17. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
30 års fødselsdag i internationalt miljø 
Det er nu næsten 2 måneder siden, at de sidste fra DANCON/CLKPLT ankom til Khartoum, og alle er faldet godt til hernede.
17-08-2005 - kl. 09:10

Af Eric Larsen, overkonstabel af reserven.

Dags dato mandag den 15. august 2005 klokken ca.14.00 lokal tid.

Hverdagen har meldt sig i UN FHQ (Unitid Nations Force Headquater), og de fleste af os har mere end nok at se til i vores daglige arbejde i FHQs sektioner. Da vi er spredt ud over det meste af FHQ, er det ikke meget vi ser til hinanden, men en kop kaffe eller en kold cola bliver det da til i løbet af dagen i cafeteriet, som flere af de udenlandske officerer er begyndt at omtale som "Little Copenhagen".

At arbejde i så stort et internationalt miljø er noget af en udfordring men samtidigt også en kæmpe oplevelse (og jeg vil tro, at jeg nok kan snakke for os alle sammen her). Bare i den militære del af missionen er der ca. 60 nationer repræsenteret. Det kræver en del tålmodighed og fleksibilitet i hverdagen at manøvrere rundt mellem civile og militære kontorer, men det lærer man hurtigt.

Vores CH/DANCON har været så flink at viderebringe nogle af de meldinger, han har modtaget fra de sektioner, hvor vi arbejder, og meldingen er samstemmende, at alle er rigtig godt tilfredse med os og vores arbejdsindsats i FHQ - så det er jo ikke helt tosset.

Men nu skal det jo ikke være arbejde alt sammen…
For ca. 14 dage siden flyttede vi langt om længe ud i den Italienske lejr, og som alt andet nyt var flytningen heller ikke uden småproblemer de første 2-3 dage. Heldigvis var det som sagt småting, som grundede i mindre misforståelser og lidt sproglige komplikationer - MEN bestemt ikke noget alvorligt.

At vi nu er samlet ude i teltene, synes jeg, har gjort, at humøret er steget igen, selvom alle er trætte ved fyraften - men dog ikke mere, end at der er plads og overskud til fis og ballade og andet gak og gøjl.

Det fik vores kære Sergent Kenneth N. Olsen (fra Juba) at mærke, da han i forgårs var på besøg ude hos os på sin 30 års fødselsdag. Jeps, den er god nok 30 år er = peber, og peber det fik han i rå og rigelige mængder.

Se venligst vedlagte billeder hehehe.

30 års fødselsdag

Denne lille seance kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden nogle få initiativrige mennesker, så en stor tak til Sergent Lea Jensen (K.N. Olsen's måske knap så gode kollega) for at orientere os om denne store mærkedag og levering af 2 gange 2 kilo peber, tak til Oversergent Morten Thyrrestrup for den taktiske planlægning og udførelse.

Det må være alt for denne gang. Håber I alle sammen har det godt derhjemme, og pas godt på hinanden til vi kommer hjem igen.

På vegne af DANCON UNMIS

Eric Larsen, Overkonstabel.