Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
18. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Sejltur på Nilen 
I disse dage, er der megen bedring at spore på forholdene for de danske soldater, som er indkvarteret i den italienske lejr.
28-09-2005 - kl. 14:43

Meget har forandret sig, efter at vores nye delingsfører er kommet herned for at rede trådene ud med den italienske lejrchef. 

Fredag var der en sejltur på Nilen for personel i Khartoum. Alle nød de afslappede timer fra 15 til 19, hvor man kunne nyde Nilens skønhed og ro, til høj musik fra husbådens "husorkester", som bestod af en DJ og hans PC'er med musikfiler af blandet art.

Vi blev fulgt af de lokale når vi sejlede under broen

Vi blev fulgt af de lokale når vi sejlede under broen

Maden ombord var en lokal buffét, som stod klar fra afgang til vi spiste omkring klokken 18. Det var en lun buffet, for der var henved 35 til 40 grader i skyggen.

Da ingen af os danskere var klar over, at turen også var en dansemulighed, var der ingen af os, som var mødt op i dansehumør, til let skuffelse for arrangøren af turen. Men nu har hun måske lært, at man skal forklare, hvad man tilbyder og forventer.

Vores Kroko var med ude at sejle efter båden, og han befandt sig så godt i Nilens vande, at han blev efterladt som gave til husbåden.

"Kroko" ved Nilens bred

"Kroko" ved Nilens bred

Lørdag  var der et forsøg på at lave en Open Air Movie aften. Alt klappede, lige fra at søge om tilladelsen, udarbejde planen, samarbejde om at stille det hele op, og udvælge en engelsk film med italienske undertekster. Selv italienernes generatorskift under filmen var der taget højde for med en UPS fra en af kontorets PC'er. Til stor anerkendelse fra lejrchefen.

Dog måtte storskærmsprojektøren give op efter 30 minutters film, da der er lidt for varmt udendørs om aftenen. Der var bade italienere, nordmænd og danskere til debuten, og vi gentager succesen senere, når kølingsproblemet er løst. Og når der ikke er fodbold på en italiensk satellit kanal.

Stemningsbillede fra sejlturen

Stemningsbillede fra sejlturen

Søndag
Der er endeligt kommet nogle containere til opbevaring af vores reservebeholdning af uniformer og andet udstyr som erstatning for de utætte og lejede containerne.

Der var lidt frivillige til at flytte alle kasser og løsdele over i dem, og ved fælles hjælp, assisteret af en italiensk gaffeltruck og lastbil, begge lånt med førere, tog det "kun" fra klokken 8.30 til 14.00 at klare dette.

Senere måtte man dog flytte tingene igen, da lejrchefen ikke var tilfreds med, at kunne se noget af vores materiel udendørs inde i hans lejr.

Og så var der grill aften. Med danske pølser fra Tulip, medbragt i termokasser efter leave i Danmark, af Deacon, som havde arrangeret aftenen. Alle nød stilheden, uden generatorstøj og uden høj musik under maden.

Mandag var en normal stille dag, hvor der ikke er noget at berette fra udover at det var endnu en mandag uden post.

I den kommende uge, skal jeg nå at tømme så mange kasserede feltrationer som muligt inden de smides ud. Tyggegummiet og maltbolsjerne kan jo stadig bruges, selvom resten er skadet af opholdet hernede. Og så er vores manglende post fra Danmark kommet op på allerhøjeste officersniveau hernede.

Nu håber vi alle, at der snart kommer post til os. Rigtige hjemmelavede postkort, nye pakker med lakrids og ikke mindst de pakker, som vi har ventet på siden begyndelsen af august.