Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
17. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
De næste PRT hold er klar 
Holdene til det nordlige Afghanistan har afsluttet uddannelsen i Danmark.
31-07-2006 - kl. 10:18

ISAF soldaterne til Provincial Reconstrution Team (PRT) indsatsen i det nordlige Afghanistan afsluttede søndag deres uddannelse og drager indenfor de næste dage til Afghanistan. Et PRT hold vil tage til Chaghcharan, et PRT hold til Mazar-i-Sharif og slutteligt en lidt større styrke til Feyzabad. Styrken i Feyzabad indeholder fire PRT hold og to CIMIC officerer.

Opgaverne er mangfoldige, men går grundlæggende ud på at assistere ISAF og den afghanske regering med genopbygningen af Afghanistan.

Da opgaverne ofte løses i meget små enheder over store afstande, stiller det store krav til soldaternes tilpasningsevne og åbenhed overfor den kultur, de bevæger sig i. Derfor introduceres soldaterne allerede under uddannelsen for afghanske skikke samt kulturelle såvel som religiøse forhold.

Under den afsluttende del af øvelsen har soldaterne endvidere overnattet i safe houses eller guest houses. Det betyder, at de overnatter enten i mindre landsbyers fælleshus eller de bliver inviteret til at overnatte i private huse.

Lange dage og overnatninger hos lokalbefolkningen er en nødvendighed for at kunne bevæge sig rundt i de danske ansvarsområder, da disse er meget store og ufremkommelige – ikke områder, der lægger op til endags-missioner.

Chef DANCON, oberstløjtnant Nicolas T. Veicherts, tager imod chefen for 2. Brigade, oberst Peter H. Lund.