Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
18. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Danske soldater beskudt fredag formiddag 
Danske soldater beskudt fredag formiddag
AFGHANISTAN, Camp Bastion: Alle danske soldater i god behold efter beskydning fredag formiddag.
08-12-2006 - kl. 13:32

Af presseofficer Nikolaj Grøn

Fredag formiddag blev de indsatte danske soldater, beskudt med morter fra en lille landsby i den nordlige del af Helmand-provinsen.

De danske soldater besvarede ilden med egne morterer, og valgte at trække sig tilbage kort efter, da det kunne ske uden at risikere deres egen sikkerhed, og de vurderede at der var fare for at de lokale beboere kunne komme til skade, hvis kampen fortsatte.

Oprørsstyrkerne bruger ofte den afghanske civilbefolkningen som skjold, og den danske styrke har tidligere oplevet at oprørerne skød direkte igennem menneskemængden for at ramme de danske soldater. I dette tilfælde kunne danskerne forlade området uden fortsatte kampe.

Tidligere på ugen var den danske styrke i kamp flere gange og to danske soldater blev såret da en eksplosion ramte deres køretøj. De to sårede soldater er evakueret til Danmark og blevet indlagt på rigshospitalet. De er begge udenfor livsfare og i bedring.

Dansk soldat i nærheden af eksplosion
I et andet tilfælde i sidste uge var en dansk soldat fra ARTHUR-enheden med en canadisk militærkolonne, der blev ramt af en eksplosion i Kandahar by. Den danske soldat var i et køretøj, der ikke var langt fra eksplosionen, og er nu under observation for høreskader.

Danske soldater beskudt fredag formiddag