Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
18. oktober 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Danske soldater i kamp søndag aften 
AFGHANISTAN, Helmand: Danske soldater i god behold efter kamp søndag.
11-12-2006 - kl. 13:28

Søndag aften blev den danske styrke, der patruljerer i det nordlige Helmand, involveret i kamphandlinger. Alle danske soldater har det godt.

Den indsatte danske styrke var rykket frem i nærheden af en by i det nordlige Helmand for at støtte et britisk kompagni på grund af trusler om angreb mod distriktscentret i byen. Oprørsstyrker beskød enheden med en 107 mm raket, en type, der af og til også bliver brugt af oprørerne til angreb på Kandahar Air Field.

Den indsatte danske styrke skiftede stilling og besvarede angrebet med morterer og fly.
Danskerne fik også støtte fra det britiske kompagni.

Efter en god times tid kunne den danske enhed trække sig ud af kampen for natten. Det britiske kompagni fortsatte kamphandlingerne fra deres forberedte stillinger noget tid efter med støtte fra fly og helikoptere.

Området er godt kendt af de britiske enheder, der har opereret i området længe. Indtil videre forbliver den danske styrke i området.

Den danske styrke har til opgave at patruljere den nordlige del af Helmand-provinsen, for at indhente informationer om området, befolkningen og oprørsstyrkerne. De militære operationer i den nordlige del af provinsen er med til at hindre oprørsstyrkerne i området i at påvirke genopbygningsarbejdet i byerne Gereshk og Lashkar Gah længere mod syd, hvor der fortsat er forholdsvis roligt.

Læs mere om den indsatte danske styrkes igangværende opgave:

Soldater og diplomater