Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
08. august 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
 

KS ALEXANDER BIUNE 8. MAR 1988 – 10. JUL 2011

Beskrivelse af hændelsen

Konstabel (KS) Alexander Biune blev søndag morgen den 10. juli 2011, dræbt af en eksplosion i Helmand. Alexander var udsendt med ISAF hold 11, som var udstationeret i det sydlige Afghanistan. Alexander var en del af Panserinfanterikompagniets 3. deling, som den dag var ude på en morgenpatrulje. Det var formentlig en vejsidebombe der eksploderede, og som desværre kostede Alexander livet.

Alexander Biune 
Beskrivelse af dragonen

Alexander boede hos sine forældre, og meningen var, at Alexander skulle flytte sammen med sin kæreste gennem 7 år i en lejlighed, når missionen i Afghanistan var færdig.

Alexander var et meget socialt menneske. Han kunne tale med alle. Aldrig så man ham i dårligt humør. Han var altid frisk og brokkede sig aldrig, når opgaverne blev fordelt.

Alexander var både en god kammerat og en god og professionel soldat. Han havde nok fundet sin livsgerning i det militære system. Han havde efter missionen kontrakt med Trænregimentet i Aalborg. Herudover havde han planer om, når det var muligt, at søge ind på Hærens Officersskole.
Alexander gjorde alt, hvad han kunne for sine kammerater. Han var den, som skulle stå for en skitur, som 3. deling havde planlagt året efter, ligesom han også planlagde ferie for sin familie og kæreste.

Alexander var en meget omsorgsfuld person, som hele tiden bestræbte sig på at være den gode kammerat for gruppen og delingen. Der er mange minder om gode oplevelser sammen med Alexander.

Blandt hans kendetegn var et meget store forbrug af Riesen og Guldkarameller, som han dog efterfølgende svedte ud i træningslokalet. Her var han en flittig bruger af de forskellige redskaber, hvilket kunne ses på hans muskuløse krop.

Alexander var meget madglad. Han stod ofte for madlavningen i patruljebase Clifton, og havde mange gode ideer til, hvad der skulle laves. Alexander fandt opskrifter, som med lidt fantasi også kunne gennemføres i køkkenet i Clifton.

Selvom 3. deling efter planen allerede havde End of Tour den 5. august 2011, havde Alexander meldt sig til at blive indtil den 18. august. Det skyldtes, at Alexander ville sørge for, at det nye hold fik den bedst mulige overdragelse. Det fortæller meget om, hvordan Alexander var som person.

KS Alexander Biune blev 23 år. Han efterlader sig forældre, kæreste og to yngre søskende.

Æ
ret være Alexanders minde.

Links:

Link til Alexander Biunes bisættelse i Holmens Kirke. 

Mindetavle over Alexander. Mindetavlen har hængt i stabsteltet i Camp Price.