Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
08. august 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening 
  

JDRVP logo

 

Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening (JDRVP) blev tidligt i 2004 stiftet af en gruppe lokale entusiaster, med det grundlæggende formål, at indsamle, restaurere og bevare køretøjer, 

 

 

som har været i tjeneste ved Jydske Dragonregiment siden 1945.  

Som panserregiment har Jydske Dragonregiment i årenes løb bl.a. haft en række pansrede køretøjer i tjeneste, eller til afprøvning, men flere har desværre kun med sparsomme notater, eller eksempelvis i form af tilfældige fotos, sat sig spor i historien og arkiverne. Det er vores generelle opfattelse, at militære køretøjer også er kulturhistorie - et udtryk dels for teknisk formåen og tænkning, og dels for vekslende militære doktriner. Køretøjerne er hver for sig et rullende stykke historie som bør bevares, men som hidtil ikke har fået den opmærksomhed de fortjener. Konkret vil vi gerne gøre vores bidrag, ved at forsøge at bevare specielt køretøjer med tilknytning til Jydske Dragonregiment.

Det er dog ikke vores ønske blot at gemme køretøjerne af vejen på støvede depoter, men deltager meget gerne i relevante arrangementer og sammenhænge, hvor vi kan præsentere såvel køretøjer,

som tidstypisk tilbehør og udrustning.

 

På trods af at vi som forening er ret ung, har en stor del af medlemmerne arbejdet med pansrede køretøjer i adskillige år, og har der igennem fået mange erfaringer og gode kontakter i både ind-og udland til museer, foreninger og samlinger. En militær baggrund, og/eller erfaring med køretøjer, er dog på ingen måde en forudsætning for at kunne begå sig hos os. Enhver er – uanset baggrund – velkommen hos Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening.

Ønsker du medlemskab af Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening eller yderligere oplysninger, kan du henvende dig til et af bestyrelsens medlemmer. Så vil du få tilsendt yderligere information, og oplysninger om indbetaling af medlemskontingent.
 Se foreningens hjemmeside her