Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
07. august 2020

Globalnavigation

clear
banner

Indholdsområde

 
”Det var nice som altid” 
Fredag den 10. januar blev sidste kaliberskud med Leopard 2A5 sendt ud over Kallesmærsk Hede.
21-01-2020 - kl. 15:28

Fredag den 10. januar skulle de nye skydelærere panser, skyde de sidste kaliberskud med kampvogn Leopard 2A5. Og da skydeflaget blev taget ned efter den sidste skydning, var det slut. Skytten Aabo siger om oplevelsen, at: ”Det var nice som altid”, men udtrykker også at det bliver noget lettere at køre kampvogn med indfasningen af Leopard 2A7.

Pensioneret major, Bo Hagsten, havde også lagt vejen forbi. Han var chef for kampvognene dengang Leoparden blev indført i Danmark i sin tid. Fremmødet af flere tidligere medlemmer af Klub Kampvogn vidner om hvor stor en rolle vognen, ikke bare har spillet for dansk krigsførelse, men også for den enkelte soldat. Hvor varmt et bånd der bindes på tværs af generationerne, når de først har været proppet ned i stålbæstets mave. Men det vel også den ultimative ryste-sammen-tur.

Leopard 2A5 var arbejdshesten i Afghanistan. Der er mange lande der har samme vogn, men kun Danmark og Canada har haft dem operativt indsat. Leoparden var kampdimensionerende for den danske indsats i Afghanistan, og har reddet liv.

Nu sendes de sidste vogne til en pansret omgang af pimp my ride i Tyskland, og lige om lidt begynder de første at rulle ind på kasernen igen. Jeg/vi holder forbindelsen.

Se flere billeder og video af sidste skud på regimentets facebookside

sidste

Der skydes!