Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
31. marts 2020

Globalnavigation

clear
nn

Indholdsområde

 
Cambrian Patrol 2019 
Nogle holder ferie, andre ta'r på patruljeøvelse
14-10-2019 - kl. 11:53

Af presse- og informationsofficer
Kaptajn M. Veltzé

Når nu skoven falmer trindt om land i Danmark og efterårsferien banker på døren for de fleste; en efterårsferie, der vejrmæssigt bestemt ikke minder om sydlige breddegrader, så er det lige pludselig, at udsigten til en uge med fødderne oppe, en god bog i hænderne og TV'et kørende i baggrunden med ligegyldige serier virker ret hyggelig. Tilsæt en varm kop cacao - så er hyggen da komplet!

Når nu man kan nyde en uge væk fra arbejdet og sammen med familien på den måde - hvad er det så, der får folk til at tage på en 48 timers patruljeøvelse i Wales, Storbritannien? Tilmed i et område, der er kendetegnet ved at være stærkt kuperet og hvor den hurtigste vej mellem to punkter ikke nødvendigvis er en lige linje.

Svaret kendes ikke med sikkerhed. Men sikkert er det, at en patrulje sammensat af soldater fra Vikingkompagniet fredag den 11. oktober tog afsted mod Wales. Da de senere samme dag ankom, stoed den på akklimatisering og omskoling til de britiske styrkers håndvåben, SA80, samt klargøring til patruljeøvelsen. Øvelsen starter for Vikings vedkommende tirsdag den 15. oktober og slutter torsdag. Udover Viking deltager såvel stående styrker som reserveenheder fra værtsnationen.

Oven i en masse kilometer i benene i ubarmhjertigt terræn, så står den for patruljernes vedkommende på de gængse patruljeopgaver, hvor særligt udfærdigelse af patruljerapport er en sværvægter på pointskalaen. Derudover bliver patruljerne bedømt på deres færdigheder i forhold overfor fjendtlig beskydning, førstehjælp, materielkending, rydning af minefelt, ophold i beredskabsområde, håndtering af tilbageholdte, påkald- og ledelse af ild og mange flere discipliner. I og med det er en øvelse - og altså ikke en konkurrence - bliver der ikke kåret en vinder. Antallet af point afgør, hvorvidt Cambrian Patrol 2019 bliver til guld, sølv eller bronze.

Regimentet ønsker soldaterne knæk og bræk med øvelsen.

nn

Foto: Infoassistent, Alex K. Petersen