Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
07. august 2020

Globalnavigation

clear
banner

Indholdsområde

 
Den nye Leopard 2A7 tilgik i dag Jydske Dragonregiment. Velkommen! 
”Det bliver en fed rejse – der bliver helt sikkert nogle bump på vejen – som vi kører over eller udenom”
05-02-2020 - kl. 15:28

Danmarks nye kampvogn, Leopard 2A7, rullede i dag ind på Dragonkasernen, og selvom den ikke officielt er overdraget til Hæren endnu, var det alligevel en stor dag for regimentet.

Kampvognene blev klargjort på rastepladsen på Skjernvej, og kørte herefter med Ringvejen rundt, for at køre ind igennem hovedvagten, og fortsatte rundt på kasernen, og linede op ved bygning 135, klar til parade.
Regimentschefen, oberst Anders Poulsen, sagde i sin tale:

I dag er en historisk dag. Det er store ord, men det er det! Endnu en milepæl i regimentets historie, at vores nye kampvogne nu er ankommet til Dragonkasernen. Og jer der står her – Panserbataljonen – bliver en del af den fortælling af historien. Det bliver en dag I også om mange år vil huske. I 1953 – helt nøjagtigt den 8. november – blev en helt nybygget Dragonkaserne indviet. Det var også her, vi så de første kampvogne rulle ind gennem hovedvagten. Præcis som vi har set det i dag. Det var den daværende Centurion kampvogn. Den gang var det state of the art. Nu står vi her igen med state of the art. Formentlig én af verdens bedste kampvogne, til nogen af NATOs bedste besætninger. Det kan kun blive godt.”

Og overdragede herefter ordet til chefen for Panserbataljonen, oberstløjtnant J. Møller-Pedersen. Han sagde:

Bag mig står nu en funklende ny kampvogn. Nogle mener det er den ypperste på jordkloden – og et vil jeg på ingen måde anfægte. […] S7 – Tak for jeres fremragende indsats og ihærdighed, der har bidraget til at vi snart kan kaste os over kampvognsuddannelsen med et autoriseret reglementarisk grundlag og læringsplaner. Det er i sandhed noget af en bedrift – og i praksis uopnåeligt, når vi kigger tilbage på tilsvarende projekter. […] Det bliver en fed rejse – der bliver helt sikkert nogle bump på vejen – som vi kører over eller udenom – Men det bliver rigtig spændende – og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. OG jeg ved der er flere der har det på samme måde 

Derefter var der ”klap en kampvogn” og grillpølser for alle interesserede.

Opgraderingen til Leopard 2A7 er et kampdimensionerende kvantespring, og bidrager til det danske forsvars transition til et 5. generations krigsførelsesparadigme. Her bliver synergien mellem værn og domæner, og særligt adgang til informationer, altafgørende for succes på kamppladsen. Militær strateg Sun Tzu beskriver synergien i disse domæner således: “There are not more than five musical notes, yet the combinations of these five give rise to more melodies than can ever be heard. There are not more than five primary colours, yet in combination they produce more hues than can ever be seen. There are not more than five cardinal tastes, yet combinations of them yield more flavours than can ever be tasted”. Og således er vi nu ved Jydske Dragonregiment, lidt tættere på at begå os i denne nye verden.

For mange flere billeder, se regimentets facebook side eller forsvarets mediegalleri her: https://hrn.smugmug.com/JDR/Ankomst-Leopard-2A7-p%C3%A5-dragonkasernen/ 

 picture
Parade for den nye Leopard 2A7 - Velkommen!