Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
23. oktober 2019

Globalnavigation

clear
ba

Indholdsområde

 
ENDEX ENDEX 
Sidste feltøvelse, inden HBU’erne aftrædes eller sendes mod nye udfordringer i Forsvaret, er netop afsluttet.
22-05-2019 - kl. 15:12

Det er en bittersød øvelse for de fleste værnepligtige. Øvelsen har i sig selv har måske ikke været sindsoprivende, men det var den sidste mulighed for at være grønne i hovederne sammen med deres med-Dragoner. I dag og i morgen er der vedligeholdelse og aflevering af alle ”ikke størrelsesbestemt udrustning”. Fredag er der idrætsdag, og så er der ikke andet end tre dage tilbage i næste uge. Nogen skal fortsætte i reaktionsstyrken, nogen skal videre på sergentskole. Nogen har søgt andre tjenestesteder i Forsvaret, men hovedparten skal aftræde til civil.

Denne afsluttende øvelse bestod af en bevogtningsdel og en kampstillingsdel, i mellem hvilke de to eskadroner lavede ”afløsning på stedet”. For både befalingsmænd og officerer kræver det et ekstra niveau af føring, end hvis man bare havde ”byttet plads”. Så meget af øvelsen som muligt er søgt holdt i eskadronsramme. Dragonerne har endvidere gennemført natpatruljer, afsøgning af objekt og baghold på kolonne.

Dragonerne sluttede felttjenesten som de startede den i marts måned på deres første overnatning. Med regn. Som altid dog, var det glade og snaksaglige soldater, der også værdsatte muligheden for at sidde og tale om de oplevelser, de har delt over de sidste måneder. Og dem har der været mange af.

Se flere billeder på regimentets facebookside!

 
be

 
sk