Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
24. maj 2019

Globalnavigation

clear
BYG 135

Indholdsområde

 
En af verdens mest moderne værksteds- og garagefaciliteter til kampvogne blev indviet på Dragonkasernen 
Der var stor glæde på Dragonkasernen i dag. Dragonerne kunne tage den topmoderne og fremtidssikrede Leopard kampvogns facilitet til 25 millioner kr. i brug.
02-10-2017 - kl. 15:30

Af pressebefalingsmand
oversergent T. G. Anker

Bygning 135 blev bygget som depot i 1990 i forbindelse med den første golfkrig, hvor Dragonkasernen blev omdannet til hospital for US Army. Hospitalsudstyr som røgtenapparater, senge og diverse udstyr stod opmagasineret i bygningen, indtil bygningen senere blev tømt, og hospitalsudstyret blev sendt til Irak og Afghanistan, hvor det blev brugt til at etablere felthospitaler.

På baggrund af arbejdstilsynets påbud om at sikre korrekte arbejdsforhold under vedligeholdelse af pansrede køretøjer, har bygning 135 været igennem en større ombygning fra depot til garage- og værksted. Faciliteterne til reparation og vedligeholdelse af kampvogne ved Jydske Dragonregiment har taget et kvantespring og er fremtidssikret, som bl.a. betyder at portene og standpladserne i bygningen passer til de højeste, tungeste og bredeste køretøjer i Forsvaret.

Gulvet er dimensioneret til 70 tons kampvogne og røggasudsugningen er dimensioneret til kampvogne, da de udsender de største luftmængder fra køretøjer. Endvidere er der etableret trådløst internet og EDB arbejdspladser imellem alle standpladser, så der er net til at arbejde på køretøjerne m.m.

Bygning 135 er energioptimeret i bygningsklasse 2015 (lavenergi), det var den næsthøjeste energiklasse i 2015, da der blev søgt byggetilladelse. Bygning 135 lever i dag op til nutidens standard inden for arbejdsmiljø.

Dragon fra 2. kampvognseskadron udtaler: "Det er dejligt at være i en opvarmet og tør garage til vedligeholdelse af kampvognene, jeg forventer at arbejdsgangen fremover bliver hurtigere, da man ikke skal stå udenfor og kæmpe med sne, slud og regn. Vi forventer også at elektronikken på kampvognene bliver bedre, når de kan stå indenfor i tørvejr og i en opvarmet garage, hermed vil vedligeholdelsen på øvelser blive nedbragt".   

Efter ombygningen indeholder bygning 135 et stort værksted (echelon) og 18 standpladser til kampvogne. 2. kampvognseskadron får garage i den vestlige del af bygningen og 1. og 2. kampvognseskadron, får værksted (echelon) i den østlige del af bygningen.

BYG 135
Regimentschef oberst B.H. Jensen holder tale 

BYG 135
Garageafsnit i bygning 135