Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
21. februar 2019

Globalnavigation

clear
Banner hjemsendelse hold februar V/JDR

Indholdsområde

 
Hjemsendelse af værnepligtshold februar 2018 
De værnepligtige fra uddannelsesbataljonen hjemsendt i dag.
31-05-2018 - kl. 13:50

Af presse- og informationsofficer
kaptajn M. Veltzé 

De fleste af soldaterne, der siden den 5. februar har været en del af livet på Dragonkasernen og bylivet i Holstebro, blev i dag hjemsendt efter at have gennemført Hærens Basisuddannelse. 

I forbindelse med hjemsendelsesparaden blev holdets Dragon, holdets bedste skytte samt holdets bedste førstehjælper fremhævet. Regimentet uddelte erindringskrus til bedste førstehjælper. Regimentets idrætsforening uddelte en indgraveret sølvelefant fra Georg Jensen til bedste skytte. Holdets Dragon modtog et ur med indgravering. Uret er sponsoreret af Færchfonden fra Holstebrovirksomheden Færch Plast.

 

Holdets Dragon

Holdets Dragon: Dragon Torsted

MOTIVATION FOR INDSTILLINGEN

 

Holdets skytte

Holdets bedste skytte med 195 point ud af 200 mulige: Dragon Thorsø

MOTIVATION FOR INDSTILLINGEN

 

Holdets førstehjælper

Holdets bedste førstehjælper med 100 point ud af 100 mulige: Dragon Nibe

MOTIVATION FOR INDSTILLINGEN

 

Regimentet ønsker Dragon Torsted tillykke med titlen som holdets Dragon samt de flotte præstationer i hhv. skydning og førstehjælp. 

For langt de fleste værnepligtige var hjemsendelsesparaden et farvel til Forsvaret. For andre af de værnepligtige var paraden en påmindelse om at et kapitel nu er afsluttet og et nyt kan begynde. Det sker allerede i morgen, den 1. juni, idet 33 soldater har valgt at tegne kontrakt som konstabelelever, når de indtræder på Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse (HRU). HRU gennemføres af 3. eskadron, der hører under uddannelsesbataljonen. 

Uddannelsen af konstabeleleverne starter med en funktionsuddannelse, hvor eleverne bliver uddannet specifikt i de funktioner som de efterfølgende skal bestride under uddannelsen, f.eks. kører og vognkommandør på den pansrede mandskabsvogn, geværskytter og signalmand samt hvad der dertil hører af kurser i bl.a. førstehjælp. Herefter overgår uddannelsesforløbet til uddannelse i at kunne arbejde sammen som gruppe og som deling. Uddannelsen omfatter flere øvelser og skydeperioder og varer otte måneder. 

For atter andre af de værnepligtige startede et helt nyt liv, idet de den 29. maj  startede som sergentelever på Hærens Sergentskole i Varde. Regimentet ser frem til at se jer igen i januar 2019.


Se billedegalleri fra paraden her:

 

Link:

Læs mere om hærens uddannelser:

Officersuddannelsen

Sprogofficersuddannelse 

Løjtnantsuddannelsen

Sergentuddannelsen

Reaktionsstyrkeuddannelsen

Basisuddannelsen

Billeder:

Foto af Alex K. Petersen.