Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
23. oktober 2019

Globalnavigation

clear
ban

Indholdsområde

 
Klar til at løse opgaven 
Udsendelsesparade for KFOR 40B
12-04-2019 - kl. 13:27

Det var ikke verdens største parade, eller heller den længste. Men parade var det, og soldaterne virkede ikke utilfredse med den forholdsvis koncise gennemførelse.

Regimentschef oberst Anders Poulsen sagde i sin tale til soldaterne: ”I er på vej ud for at løse det, som soldater er sat i verden til – bl.a. at bidrage til, at Danmark står ved og kan opfylde sine udenrigspolitiske og sikkerhedspolitiske målsætninger.[…] Jeg er overbevist om, at I er klar til at løse opgaven, og løser den, som det forventes af Dragoner.”

Soldaterne fra Stabskompagniet sendes efter en længere påskeferie afsted til Kosovo, hvor de, de næste tre måneder, skal stå for bevogtningen af Camp Maréchal De Lattre de Tassigny ved Novo Selo.

Kosovomissionen begyndte i efteråret 1999, hvor 800 danske soldater blev udstationeret i den konfliktfyldte region. Styrkebidraget blev hurtigt forøget til 880 soldater, som er det højeste antal soldater Danmark har bidraget med til missionen. Kosovo hold 40B består af en delingsværdi det vil sige ca. 30 soldater.

Regimentet ønsker dem en god udsendelse.

kas bil
Regimentschef oberst Anders Poulsen taler til soldaterne på KFOR 40B