Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
07. august 2020

Globalnavigation

clear
yuk

Indholdsområde

 
Mange timer, mange kilometer og mange kilo senere… 
I dag udnævnte Livkompagniet konstabler, og gennemførte chefskifte.
31-07-2019 - kl. 13:56

I dag var der dobbelt op på paradeaktivitet i Livkompagniet. De ”gamle” HRU’er skulle udnævnes til konstabler, og kompagnichef, kaptajn N. B. Bechfeldt, blev afløst på posten af kaptajn M. E. Thostrup.

Kaptajn Bechfeldt havde et par ord til kompagniet:  

”Det er fandme vigtigt at vi festligholder sådan en dag. I har haft en stejlt opadgående formkurve. I har brugt mange timer på arbejdet, I har gået og løbet mange kilometer, og I har slæbt rigtig mange kilo! Om få dage tilgår i jeres e-boks jeres forholdsattest. Det er et kvalitetsstempel I kan bruge i rigtig mange år. Den er et vidne om jeres karakter og jeres person. De fleste af jer skal i stående styrke. Men uanset hvor i skal hen, så husk at træk på alt det positive I har lært. Det er ikke mange 18-20 årige der har prøvet alt det I har prøvet.”

 

Derefter udleverede kaptajnen distinktioner til hans folk. Det er en stor dag for alle – ikke kun konstablerne, og samtlige befalingsmænd og instruktører i kompagniet fulgte med rundt og gav hånd til hver og en. Det må være lidt som når ens børn flytter hjemmefra. Man håber man har givet dem den viden og de færdigheder de skal bruge, for at kunne klare sig ude i den store verden, men det må trods alt være rart at de fleste ikke flytter så langt væk.

Og så var det tid til chefskifteparaden. Også her havde kaptajnen et budskab eller to at levere:  

”At være chef for jer er det bedste job i verden! Den kommende chef kender jeg helt tilbage fra officersskolen for 10 år siden, han har den lille fejl at han kommer fra Livgarden, men han har dog været sergent her ved regimentet, og jeg ved, at I er i gode hænder.”

 

Derefter kommanderede kaptajnen kvartermærket, og den kommende chef til midten. Kommandooverdragelse i Forsvaret er i virkeligheden så enkelt som det kan blive. Kvartermærket bliver overdraget, og den aftrædende chef siger ”Du har kommandoen” og den tiltrædende chef siger: ”Jeg har kommandoen” og så er det ligesom sådan det er. 

Kaptajn M. E. Thostrup der nu er chef for 2. kompagni – Livkompagniet, sagde til folkene, at det at blive kompagnichef, er en kæmpe ære og et privilegium, og han ønskede de nyudnævnte konstabler held og lykke enten i Hæren eller i det civile.

Slutteligt kunne den nye KC aftræde kompagniet til anden tjeneste og civil. 

iloyui76
Kaptajn N. B. Bechfeldt uddeler distinktioner til kontablerne.

fthjgfj
Kommandoen overdrages